Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th December 2009, 21:28
Sorin Sorin is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face DOMAIN pointing to webserver problem.

hello fellows!
Look what is the problem and i can't find the solution...
I have a LAMP installed on my CENTOS server...
I managed my DNS of my domain inlove.md to my server ip addreess...
and also I added a virtual host to hhtpd config

<VirtualHost 92.114.182.239:80>
ServerName www.inlove.md
ServerAlias inlove.md
ServerAdmin root@inlove.md
DocumentRoot /var/www/html
ErrorLog logs/error_log
TransferLog logs/access_log
</VirtualHost>

I waited while the domain zone will be renewed... and there is no ping to inlove.md...
also the domain is not opening.. so , please help me to solve this pointing trouble, Thx!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th December 2009, 14:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Please check if the DNS record for www.inlove.md points to the right server:
Code:
dig www.inlove.md
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th December 2009, 15:19
Sorin Sorin is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default still the same problem

it is writing:
<<>> DIG 9.3.4-P1 <<>> www.inlove.md
globaloptions: printcmd
;; connection timed out; no server could be reached...

but the DNS at the registrar are my IP adrees from the server.. it seems to be theoretical all right.. but the problem stays the same...

maybe there is a problem from the server side... in cofiguration?
Reply With Quote
  #4  
Old 31st December 2009, 13:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

There are no nameservers defined for your domain:
Code:
mh1:~# dig ns inlove.md

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> ns inlove.md
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 8422
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;inlove.md.                     IN      NS

;; Query time: 181 msec
;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
;; WHEN: Thu Dec 31 13:11:39 2009
;; MSG SIZE  rcvd: 27

mh1:~#
Is it a registered domain?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 31st December 2009, 13:26
Sorin Sorin is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I discovered that I have to set a BIND server

I discovered that I have to set a BIND server
is it right? the ns records is the ip address of my server
Reply With Quote
  #6  
Old 1st January 2010, 12:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

You can either use the nameservers of your domain registrar, or you set up your own nameservers (e.g. with BIND or MyDNS).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
poining the domain

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
freebsd 7, samba 3, domain controller alexdimarco Suggest HOWTO 6 5th November 2010 16:54
Problem with the addition site and domain name Titeuf Installation/Configuration 2 25th November 2009 17:38
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Problem with Domain and Statistic thgenzel General 1 18th January 2007 07:45


All times are GMT +2. The time now is 07:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.