#1  
Old 31st December 2009, 15:49
majorpayne majorpayne is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Fresh Install

I started a install of ISPConfig 2 following the The Perfect Server - Ubuntu Karmic Koala (Ubuntu 9.10) [ISPConfig 2]

everything went smoothly until I ran into installing ispconfig itself. for the past 30 mins it is sitting on Mail-SpamAssassin-3.2.5/sql and hasn't move. I'm afraid it's hung up.

I'm afraid that I'm going to have to start over... Can anyone help me?

Do I just need to restart the isp install or does it have to start from the beginning..

If that's the case I'm going to write a install file to do all of the instructions for me without having to type it all in again..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st January 2010, 12:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Please press ENTER.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 16th February 2010, 01:47
terrapin893 terrapin893 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the exact same problem, and when I click ENTER, it just advances a line and does nothing more. Now its still stuck there on Mail-SpamAssassin-3.2.5/sql, and the cursor is solid one line beneath where it was before I clicked ENTER. Help please!!!!

Ive gone through so much to install everything!
Reply With Quote
  #4  
Old 16th February 2010, 01:59
terrapin893 terrapin893 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And just for clarification I have followed all the steps of setting up ISPConfig 2 the Perfect Server Guide for Ubuntu Karmic 9.10 Server.


So again, where do I go from here. Do I have to scrap the installation and start the whole project again, including installing everything for the server or can I fix what is not working here and try to re-install ISPConfig2?
Reply With Quote
  #5  
Old 16th February 2010, 15:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Are there any errors/warnings in the ISPConfig installation log in the /var/log/ directory?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 16th February 2010, 18:20
terrapin893 terrapin893 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Checked the log files for install_ispconfig and everything seems OK in there ...

Code:
Tue Feb 16 10:08:08 MST 2010 - [ISPConfig] - selected language: en
Tue Feb 16 10:08:11 MST 2010 - [ISPConfig] - installation note accepted
Tue Feb 16 10:08:13 MST 2010 - [ISPConfig] - licence accepted
Tue Feb 16 10:08:16 MST 2010 - [ISPConfig] - installation mode: standard
Tue Feb 16 10:08:20 MST 2010 - [ISPConfig] - mail: postfix
Tue Feb 16 10:08:20 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_mail=postfix ##
Tue Feb 16 10:08:20 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_mail_log=/var/log/mail.log ##
Tue Feb 16 10:08:20 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_mail_virtusertable=/etc/postfix/virtusertable ##
Tue Feb 16 10:08:20 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_mail_local_host_names=/etc/postfix/local-host-names ##
Tue Feb 16 10:08:23 MST 2010 - [ISPConfig] - ftp: proftpd
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_ftp=proftpd ##
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_ftp_conf=/etc/proftpd.conf ##
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_ftp_version=standalone ##
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_ftp_log=/var/log/xferlog ##
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - procmail found: /usr/bin/procmail
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - quota found: /usr/bin/quota
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - mysql found: /usr/bin/mysql
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - openssl found: /usr/bin/openssl
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - named found: /usr/sbin/named
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - iptables found: /sbin/iptables
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - httpd found: /usr/bin/httpd
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - httpd syntax ok!
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - dist_path_httpd_root=/var/www ##
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - gcc found: /usr/bin/gcc
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - make found: /usr/bin/make
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - flex found: /usr/bin/lex
Tue Feb 16 10:08:24 MST 2010 - [ISPConfig] - g++ found: /usr/bin/g++
Tue Feb 16 10:08:28 MST 2010 - [ISPConfig] - symbolic link from /var/lib/mysql/mysql.sock to /var/run/mysqld/mysqld.sock created
Tue Feb 16 10:08:28 MST 2010 - [ISPConfig] - Directory /var/www/sharedip created.
Tue Feb 16 10:08:28 MST 2010 - [ISPConfig] - Use sharedip_index.html_en as SharedIP default page.
I also went ahead and installed the server from scratch using your guide and the same problem happens, it just freezes on that last line about SpamAssassin.
Reply With Quote
  #7  
Old 17th February 2010, 08:23
terrapin893 terrapin893 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I am not prone to giving up . . . and it seems in this case that was very helpful.

At first I had planned on going ahead and just putting my wordpress site up without ISPConfig, just using the command line, so I uncommented php from /etc/mime.types

Then I decided to give the install one more chance . . . . and it worked. Installed all the way. So, perhaps, php5 is needed for the install?


EDIT: Referring to step 17.1 Disable PHP Globally.

http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-2-p6

Last edited by terrapin893; 17th February 2010 at 08:26.
Reply With Quote
  #8  
Old 17th February 2010, 17:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by terrapin893 View Post
Then I decided to give the install one more chance . . . . and it worked. Installed all the way. So, perhaps, php5 is needed for the install?
No, the installer uses its own PHP interpreter.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 17th February 2010, 17:33
terrapin893 terrapin893 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well then the only other thing that was different is that previous times I had FTP'ed up and untarred and tried to install from /home/user/ftp/install_ispconfig and this time I moved the directory to /tmp/install_ispconfig.

Those are absolutely the only two things that I did differently.
Reply With Quote
  #10  
Old 18th February 2010, 16:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Hm, strange... Maybe it was a problem with the size of your partitions? What's the output of
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install failure -- Apache 1.3 missing? Allen15 Installation/Configuration 11 24th February 2009 09:53
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 14:42
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 10:46
ubuntu 7.04 fresh install. mrwasabi Installation/Configuration 3 6th June 2007 16:02
Fresh Install of FC4 using Perfect Install HowTo latcarf HOWTO-Related Questions 21 10th August 2005 22:55


All times are GMT +2. The time now is 08:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.