Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th December 2009, 21:09
stars stars is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy SMTP: this message has been in the queue too long

Hello there,
I've installed ISP Config 3 on two servers (multiserver setup) - everything works fine except SMTP.

1) I can send emails from one local account to another local account (using webmail or external mail client)
2) I can send email from ISP to outside servers (using both webmail or external mail client)

but 3) I can't sent from outside servers to ispconfig server - after while I get failure notice: (#4.4.2) I'm not going to try again; this message has been in the queue too long.

Does anybody know what could be wrong? Any ideas?

regards
Stars
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th December 2009, 11:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,460
Thanks: 813
Thanked 5,240 Times in 4,108 Posts
Default

Check your mail log for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st December 2009, 09:43
stars stars is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

After few weeks od testing we figured out that port 25 was open for outgoing connection, was open for incomming connection but only for users of local LAN. Connection to port 25 from outside networks was blocked. It was caused by internet service providers router with bad configuration. Now it is fixed.
thanks!
Stars
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
4.4.2, mail, mail server, smtp

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my postfix is hacked? bzzik Server Operation 21 15th July 2009 14:13
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 8th May 2009 23:00
Postfix issues NewMee Installation/Configuration 7 20th April 2009 18:52
ISPConfig with postfix problem Chrisssssss General 30 20th January 2007 23:34
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47


All times are GMT +2. The time now is 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.