Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th May 2006, 12:19
most4tune8 most4tune8 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trouble connecting to domain on LAN but okay from internet

I have installed ISPConfig and have been running with just one site for a while. Recently I added another site on my server. I am able to view it's web pages from anywhere on the internet but I cannot do it from my local LAN. I have noticed that in the /var/www directory links have been created for each domain(site). The link for old site refers to web2 and the link for the new site also refers to web2. I have tried to delete and define the link again pointing it to web1 but the next day it is pointing back at web2!
Please help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th May 2006, 17:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,729 Times in 2,567 Posts
Default

If it's working from the internet, then I guess it's a problem with your router which doesn't seem to support loopbacks into your local network.
You could modify your client PC's hosts file in your local network so that they can connect directly to your server (without having to go over the router): http://www.howtoforge.com/forums/sho...s+file+windows
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th May 2006, 19:23
most4tune8 most4tune8 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried adding entries to the hosts file but get the same result as shown below. I dont think that is the problem because it works for my other domain both on the home LAN and on the internet.
Here is the error that is displayed:
ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://www.leejames.co.za/

The following error was encountered:

* Connection Failed

The system returned:

(111) Connection refused

The remote host or network may be down. Please try the request again.

Your cache administrator is webmaster.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th May 2006, 22:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,729 Times in 2,567 Posts
Default

Maybe it's a DNS issue on your client PCs. Which nameservers do you use on your client PCs?
Is 165.145.148.29 your public IP address?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th May 2006, 08:54
most4tune8 most4tune8 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I use the name servers of my ISP 196.255.25.34 and 196.255.25.3. My second domain is registered at freedns together with the first one.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th May 2006, 15:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,729 Times in 2,567 Posts
 
Default

Is 165.145.148.29 your public IP address?
Can you try other nameservers, e.g. 145.253.2.75 and 193.174.32.18?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISP Services wouldn't restart any service, possibly Domain Host configuration issue. Kamran Shah Installation/Configuration 20 17th August 2006 17:33
connecting to the internet suse 10 sgilbert33 HOWTO-Related Questions 2 26th March 2006 06:03
Problem with postfix install ctroyp HOWTO-Related Questions 34 4th January 2006 14:10
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 16:41
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 08:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.