Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th August 2005, 15:49
DanceNgine DanceNgine is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Can't SEND eMails.

Hi @ all!

I installed ISPConfig on a Suse Linux 9.3 - System, and everything is working fine - but I can't send eMails using Outlook or Outlook Express.

When I try to send a eMail using OE, it asks me to enter the username and password over and over again.

This is what I found in the maillog:
Code:
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: connect from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60] 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: warning: ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60]: SASL LOGIN authentication failed 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: lost connection after AUTH from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60] 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: disconnect from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60]
Receiving mails is working fine. If I send a eMail from a GMX-Account to webmaster@xxl-radio.de, I can receive it using my Oulook.

Any Ideas?

Greets
Marcus
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th August 2005, 16:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,579
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DanceNgine
Hi @ all!

I installed ISPConfig on a Suse Linux 9.3 - System, and everything is working fine - but I can't send eMails using Outlook or Outlook Express.

When I try to send a eMail using OE, it asks me to enter the username and password over and over again.

This is what I found in the maillog:
Code:
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: connect from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60] 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: warning: ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60]: SASL LOGIN authentication failed 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: lost connection after AUTH from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60] 
Aug 20 07:40:22 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[3864]: disconnect from ip60.163.1211F-CUD12K-04.ish.de[62.143.163.60]
Receiving mails is working fine. If I send a eMail from a GMX-Account to webmaster@xxl-radio.de, I can receive it using my Oulook.

Any Ideas?

Greets
Marcus

It seems that SASL is not configured properly on your system. Have you configured your Postfix / SASL accordingly to one of the Howtos on Howtoforge?
Reply With Quote
  #3  
Old 29th August 2005, 16:37
DanceNgine DanceNgine is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I used this manual :

http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_9.3

Which steps out of this manual could I reproceed to get my Postfix / SASL working?

Greets
Marcus

PS.: Sorry 4 my bad english. ^^
Reply With Quote
  #4  
Old 29th August 2005, 16:50
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,579
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DanceNgine
I used this manual :

http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_9.3

Which steps out of this manual could I reproceed to get my Postfix / SASL working?

Greets
Marcus

PS.: Sorry 4 my bad english. ^^
Postfix With SMTP-AUTH And TLS

apt-get install cyrus-sasl cyrus-sasl-crammd5 cyrus-sasl-devel cyrus-sasl-digestmd5 cyrus-sasl-gssapi cyrus-sasl-otp cyrus-sasl-plain cyrus-sasl-saslauthd

chkconfig --add saslauthd
/etc/init.d/saslauthd start

mkdir /etc/postfix/ssl
cd /etc/postfix/ssl/
openssl genrsa -des3 -rand /etc/hosts -out smtpd.key 1024
chmod 600 smtpd.key
openssl req -new -key smtpd.key -out smtpd.csr
openssl x509 -req -days 3650 -in smtpd.csr -signkey smtpd.key -out smtpd.crt
openssl rsa -in smtpd.key -out smtpd.key.unencrypted
mv -f smtpd.key.unencrypted smtpd.key
openssl req -new -x509 -extensions v3_ca -keyout cakey.pem -out cacert.pem -days 3650

postconf -e 'mydomain = example.com'
postconf -e 'myhostname = server1.$mydomain'
postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
postconf -e 'smtpd_sasl_security_options = noanonymous'
postconf -e 'broken_sasl_auth_clients = yes'
postconf -e 'smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,check_ relay_domains'
postconf -e 'inet_interfaces = all'
postconf -e 'alias_maps = hash:/etc/aliases'
postconf -e 'smtpd_tls_auth_only = no'
postconf -e 'smtp_use_tls = yes'
postconf -e 'smtpd_use_tls = yes'
postconf -e 'smtp_tls_note_starttls_offer = yes'
postconf -e 'smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key'
postconf -e 'smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt'
postconf -e 'smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem'
postconf -e 'smtpd_tls_loglevel = 1'
postconf -e 'smtpd_tls_received_header = yes'
postconf -e 'smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s'
postconf -e 'tls_random_source = dev:/dev/urandom'

Now restart Postfix:

/etc/init.d/postfix restart

To see if SMTP-AUTH and TLS work properly now run the following command:

telnet localhost 25

After you have established the connection to your postfix mail server type

ehlo localhost

If you see the lines

250-STARTTLS

and

250-AUTH

everything is fine.

Type

quit

to return to the system's shell.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th August 2005, 20:33
DanceNgine DanceNgine is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm...

I reworked this steps... Now I get the following error, when I try to "telnet localhost 25" :

Code:
Trying 127.0.0.1...
telnet: connect to address 127.0.0.1: Connection refused
Trying ::1...
telnet: connect to address ::1: Connection refused


Edit:

Okay, i tried telnet localhost 25 again, and now it says "Connected to localhost. Escape character is '^]'.

When I type ehlo localhost and press Enter, absolutely nothing happens. quit or any other command - no response.

Last edited by DanceNgine; 29th August 2005 at 20:40.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th August 2005, 20:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DanceNgine
Hmm...

I reworked this steps... Now I get the following error, when I try to "telnet localhost 25" :

Code:
Trying 127.0.0.1...
telnet: connect to address 127.0.0.1: Connection refused
Trying ::1...
telnet: connect to address ::1: Connection refused
Restart Postfix:
Code:
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 29th August 2005, 20:42
DanceNgine DanceNgine is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hmm... I restarted Postfix once more - same error. What the f.... :-(
Reply With Quote
  #8  
Old 29th August 2005, 20:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,579
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Did you get errors in mail or syslog?
Reply With Quote
  #9  
Old 29th August 2005, 20:53
DanceNgine DanceNgine is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I get an error in the mail log :

Code:
Aug 29 20:48:50 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[7702]: fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions": specify at least one working instance of: check_relay_domains, reject_unauth_destination, reject, defer or defer_if_permit
Hmmm... What does it mean?

Greets
Marcus
Reply With Quote
  #10  
Old 29th August 2005, 21:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,579
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by DanceNgine
I get an error in the mail log :

Code:
Aug 29 20:48:50 ds80-237-152-59 postfix/smtpd[7702]: fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions": specify at least one working instance of: check_relay_domains, reject_unauth_destination, reject, defer or defer_if_permit
Hmmm... What does it mean?

Greets
Marcus
Do you have this line in your main.cf?
Code:
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination
Hint: reject_unauth_destination is one word, without the space. The space is caused by the forum software!
If not, search for the line that begins with "smtpd_recipient_restrictions" and replace it with the above line.

Then restart postfix.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot receive emails skeeta Installation/Configuration 18 22nd April 2006 16:02
Unable to receive emails?!!! nandhu HOWTO-Related Questions 7 23rd October 2005 23:49
Emails received but I cannot read them skeeta Installation/Configuration 2 28th August 2005 12:24
Send emails with inline images claudio Programming/Scripts 2 25th April 2005 11:42
Cannot send email - Sendmail/FC3 ingo Server Operation 2 24th April 2005 19:24


All times are GMT +2. The time now is 12:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.