Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th December 2009, 20:56
carlosinfl carlosinfl is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orlando, FL
Posts: 70
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Send a message via AIM to carlosinfl
Default MySQL Not Detetcted for Webmail

I am trying to install RoundCube webmail application on my Arch Linux LAMP server.

I have everything installed and running fine as far as I can tell. Postfix and Dovecot work perfect using my Thunderbird client but I need to access the email server from home.
I have an index.html page configured in /srv/http that I can access from anywhere in the world with an Internet connection. I finally installed PHP and MySQL. I tested PHP from Apache and it appears to be working great. I started MySQL and locked down the root user fro MySQL and created a generic user and database for 'RoundCube'. Now when I go to the RoundCube web installer, it does not detect any running databases on my server. I don't understand why? I followed the directions perfectly and when I try the same thing on a CentOS server, it works.

Here is the screenshot showing the installer detecting PHP but not MySQL. If MySQL is running, why would this not be detected...???
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th December 2009, 08:24
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

The php module for mysql is not installed.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th December 2009, 15:43
carlosinfl carlosinfl is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orlando, FL
Posts: 70
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Send a message via AIM to carlosinfl
 
Default

Resolved. The module was installed but had to be enabled in the php.ini file. Found good info on the Arch LAMP Wiki page.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
Add ons for ISPConfig 3 virtue Installation/Configuration 24 16th October 2009 17:30
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 09:11
Messed up ISPConfig-2.2.8 Upgrade Morons Installation/Configuration 4 29th November 2006 12:17
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 16:04


All times are GMT +2. The time now is 02:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.