Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th November 2009, 14:28
hstoellinger hstoellinger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austria
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Unhappy ERROR: Connection dropped by IMAP server

Like some other people I get the message "ERROR: Connection dropped by IMAP server" when trying to connect to squirrelmail. Lookign at mail.err I see an entry:
postfix/trivial-rewrite[16134]: fatal: proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
as well as
postfix/trivial-rewrite[16134]: fatal: proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_do mains.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem

Has anybody got an idea what I might have missed?
Regards
H. Stoellinger
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th November 2009, 14:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Are the MySQL details in /etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf correct?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th November 2009, 17:43
hstoellinger hstoellinger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austria
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

/etc/postfix # cat mysql-virtual_domains.cf
user = mailadmin
password = xxxxxxxxxx
dbname = mail
query = SELECT domain AS virtual FROM domains WHERE domain='%s'

In "mailadmin" I deliberately left out the underscore ("_"). Where else does "mailadmin" have to be specified?
Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 19th November 2009, 23:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

And the MySQL user is mailadmin, or is it mail_admin?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st November 2009, 18:27
hstoellinger hstoellinger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austria
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ERROR: Connection dropped by IMAP server

Hello Falko,
It really WAS mailadmin (not mail_admin). However, I have now installed everything afresh. When trying to log-in, I now get the "Unknown user or password incorrect." message (I enter "info@localhost", which is defined this way in the users table of the mail database of Mysql).
In addition, there are various errors in "mail.info" and "mail.log" respectively.
"mail.err" is empty. I suppose there are errors in my definitions. In any case I enclose the pertinent snippets of the two files. I would very much appreciate your help - I consider myself a newbie in this complex matter. Thanks in advance - and greetings from Salzburg
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd November 2009, 16:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Can you post the errors from your mail log?

Which tutorial (URL) did you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd November 2009, 18:19
hstoellinger hstoellinger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austria
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Smile [solved] ERROR: Connection dropped by IMAP Server

Hello Falko,
Thanks a lot for your attention (even on a Sunday!). Actually, I must appologize. I went through my definitions and found a couple of errors (typos, wrong access rights, etc.). Everything now works fine. I do have another question, though: I would like messages and prompts to be in German. Could you maybe point me in the right direction? Thanks in advance and - Have a nice Sunday! Regards H. Stoellinger, Salzburg, Austria
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd November 2009, 20:20
hstoellinger hstoellinger is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austria
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default ERROR: Connection dropped by IMAP server

Hello again, I have found out how to change the language --- ofcourse, it's under Options...
I also have changed the config-file accordingly. Sorry for using your time - and thanks again. H. S.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hstoellinger For This Useful Post:
falko (23rd November 2009)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squirrelmail ERROR: Connection dropped by IMAP server. kameelperdza Server Operation 7 28th March 2011 14:55
Ubuntu Server, postfix, gmail relay sjau Server Operation 3 14th December 2010 18:20
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
ERROR: Connection dropped by IMAP server. thabangk HOWTO-Related Questions 5 29th October 2009 19:03
procmail problem - mail delivery Lobanak Installation/Configuration 4 1st March 2009 22:24


All times are GMT +2. The time now is 22:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.