Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th November 2009, 16:04
brianetilley brianetilley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default problem with upgrade to 2.2.34

After what appeared to be a successful upgrade I can no longer login to the ISPConfig Web Manager. All of my sites are OK. Any suggestions greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th November 2009, 14:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Which distribution do you use?
Did you try to restart ISPConfig?
Code:
/etc/init.d/ispconfig_server restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th November 2009, 16:46
brianetilley brianetilley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I am Using Debian 4.0
When trying to restart the system I received this error;
Quote:
www:~# /etc/init.d/ispconfig_server restart
Shutting down ISPConfig system...
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
ISPConfig system stopped!
Starting ISPConfig system...
Syntax error on line 1073 of /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf:
ServerName takes one argument, The hostname of the server
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started
No results found!ISPConfig system is now up and running!
Brian
Reply With Quote
  #4  
Old 6th November 2009, 17:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please post line 1073 of the file /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 6th November 2009, 20:46
brianetilley brianetilley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

When I open /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf with vi this is what I get;

Quote:
This is the main Apache server configuration file. It contains the
# configuration directives that give the server its instructions.
# See <URL:http://www.apache.org/docs/> for detailed information about
# the directives.
#
# Do NOT simply read the instructions in here without understanding
# what they do. They're here only as hints or reminders. If you are unsure
# consult the online docs. You have been warned.
#
# After this file is processed, the server will look for and process
# /root/ispconfig/httpd/conf/srm.conf and then /root/ispconfig/httpd/conf/access
.conf
# unless you have overridden these with ResourceConfig and/or
# AccessConfig directives here.
#
# The configuration directives are grouped into three basic sections:
/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf: unmodified: line 1
Brian
Reply With Quote
  #6  
Old 7th November 2009, 20:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Try this:
Code:
vi +1073 /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 7th November 2009, 22:49
brianetilley brianetilley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

This is what I get;
Quote:
<IfDefine SSL>

##
## SSL Virtual Host Context
##

<VirtualHost _default_:81>

# General setup for the virtual host
DocumentRoot "/home/admispconfig/ispconfig/web"
ServerName
ServerAdmin root@
ErrorLog /root/ispconfig/httpd/logs/error_log
TransferLog /root/ispconfig/httpd/logs/access_log

# SSL Engine Switch:
# Enable/Disable SSL for this virtual host.
SSLEngine on

# SSL Cipher Suite:
# List the ciphers that the client is permitted to negotiate.
# See the mod_ssl documentation for a complete list.
/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf: unmodified: line 1073
Reply With Quote
  #8  
Old 8th November 2009, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
ServerName
ServerAdmin root@
This is where the problem is. Try

Code:
ServerName localhost
ServerAdmin root@localhost
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 8th November 2009, 16:09
brianetilley brianetilley is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 82
Thanks: 4
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

When I enter;
Quote:
ServerName localhost
ServerAdmin root@localhost
at the command line, this is what I get.
Quote:
www:~# ServerName localhost
-bash: ServerName: command not found
Quote:
www:~# ServerAdmin root@localhost
-bash: ServerAdmin: command not found
Quote:
localhost
returns
This is correct
Reply With Quote
  #10  
Old 9th November 2009, 14:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

You must change the lines in /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf. These are no commands for the command line.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
ERROR- Connection dropped by imap-server Al1937 Installation/Configuration 10 4th September 2009 21:15
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 08:04
Big unespected problem in upgrade!!! donaldblake Installation/Configuration 6 6th December 2005 22:31


All times are GMT +2. The time now is 12:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.