Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th May 2006, 20:43
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default email error I am getting from my relay..

I hope someone can help me with this... everything is working perfectly except my mailer, which I have set to forward all the mail to a relay server I have setup svc with. This is the error I am getting, and I setup the relay the way falko said to in the forums here and it seems to work except for the following error;

Code:
May  4 12:58:02 server1 postfix/pickup[24871]: B8F5AFBCE: uid=0 from=<root>
May  4 12:58:02 server1 postfix/cleanup[30050]: B8F5AFBCE: message-id=<20060504165802.B8F5AFBCE@server1.free-net-site.com>
May  4 12:58:02 server1 postfix/qmgr[26761]: B8F5AFBCE: from=<root@server1.free-net-site.com>, size=715, nrcpt=1 (queue active)
May  4 12:58:04 server1 postfix/smtp[30052]: certificate verification failed for relay.dnsexit.com: num=18:self signed certificate
May  4 12:58:04 server1 postfix/smtp[30052]: Server certificate could not be verified
May  4 12:58:05 server1 postfix/smtp[30052]: B8F5AFBCE: to=<root@server1.free-net-site.com>, orig_to=<root>, relay=relay.dnsexit.com[64.182.102.185], delay=3, status=sent (250 2.0.0 k44GsDP6010144 Message accepted for delivery)
May  4 12:58:05 server1 postfix/qmgr[26761]: B8F5AFBCE: removed
Also is there a way to have the domain (ie... example.com) of the virtual site show instead of my main on?

Thanks in advance
Sponsored Links
  #2  
Old 4th May 2006, 20:45
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

oh I should add one more thing.. that piece of mail above never goes through. Nor does any of my mail sent from the php scripts type mailing using the local host function in my php.ini, it does go through if I use the webmail function in ISPconfig, or if someone sends email back through the mailer from the outside.

Wasnt sure if it was something in my php.ini, like from my sendmail_path? or maybe it is my postfix?

Again thanks.

Last edited by SolidSnke; 4th May 2006 at 21:11.
  #3  
Old 5th May 2006, 03:03
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Ok well better news... i got the php problem worked out it seems, my php scripts send mail just fine now. Only problem I am having now is getting my mail. I can send it no problem from webmail but i cannot recieve it, it appears it is getting bounced back to the sender.

This stuff makes me wanna pull my hair out

Last edited by SolidSnke; 5th May 2006 at 03:17.
  #4  
Old 5th May 2006, 10:16
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

is there a way to shut off the certificate thing?
  #5  
Old 5th May 2006, 12:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SolidSnke
I hope someone can help me with this... everything is working perfectly except my mailer, which I have set to forward all the mail to a relay server I have setup svc with. This is the error I am getting, and I setup the relay the way falko said to in the forums here and it seems to work except for the following error;

Code:
May  4 12:58:02 server1 postfix/pickup[24871]: B8F5AFBCE: uid=0 from=<root>
May  4 12:58:02 server1 postfix/cleanup[30050]: B8F5AFBCE: message-id=<20060504165802.B8F5AFBCE@server1.free-net-site.com>
May  4 12:58:02 server1 postfix/qmgr[26761]: B8F5AFBCE: from=<root@server1.free-net-site.com>, size=715, nrcpt=1 (queue active)
May  4 12:58:04 server1 postfix/smtp[30052]: certificate verification failed for relay.dnsexit.com: num=18:self signed certificate
May  4 12:58:04 server1 postfix/smtp[30052]: Server certificate could not be verified
May  4 12:58:05 server1 postfix/smtp[30052]: B8F5AFBCE: to=<root@server1.free-net-site.com>, orig_to=<root>, relay=relay.dnsexit.com[64.182.102.185], delay=3, status=sent (250 2.0.0 k44GsDP6010144 Message accepted for delivery)
May  4 12:58:05 server1 postfix/qmgr[26761]: B8F5AFBCE: removed
These are just warnings, they do not prevent your mails from being delivered. There must be another reason why you don't get your mails. Do your mails get delivered to mbox or Maildir, and which POP3/IMAP daemon do you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
cavedive (20th April 2007)
  #6  
Old 6th May 2006, 16:45
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I believe I am using Maildir like was the perfect SUSE 10 setup stated, I just checked the box inside ISPconfig.

As for the POP3 I am using Courier-IMAP/Courier-POP3
  #7  
Old 6th May 2006, 19:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SolidSnke
As for the POP3 I am using Courier-IMAP/Courier-POP3
Then you must enable Maildir under Management -> Server -> Settings -> Email.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
  #8  
Old 6th May 2006, 22:16
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

It is enabled... i followed the directions to a T... but still have no mail incoming. It should show in the log if it is bouncing back right?
  #9  
Old 7th May 2006, 01:59
SolidSnke SolidSnke is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 11
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Ok we can close this ticket... this issue is resolved.

Solution: I was setting the storage space to -1 on the users and it was bouncing... so i set it to 250mb and voila it works.

Thanks again Falko and Till you guys do a awesome job here, keep up the good work for us linux challenged indivuals.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can Send Email, But Not Recieve; Relay access denied jazzgillum Installation/Configuration 21 31st May 2007 13:46
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 20:43
Sending email problems: Relay access denied jaffaizal HOWTO-Related Questions 35 24th April 2006 11:04
UebiMiau locks out after server receives email sbecker Installation/Configuration 2 25th March 2006 01:00
Recreate email Felipe General 3 13th December 2005 22:45


All times are GMT +2. The time now is 10:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.