Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th September 2012, 10:06
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default Multi Server setup. MySQL user password not working

Hello,

I have a problem. I am running in the following setup:
2 servers
* Debian Squeeze
* ISPConfig 3.0.4.6
Installed through the perfect server manual.

When I update a password for a site database this change is added to the jobqueue. When the jobqueue is empty I try to login to the database and get an error 1045.
When I try to logon with the old password this works.

It seems to be only a problem with the databases which reside on the slave server. On the master server I have no problems...

What can be the problem and how can I fix this?

Regards,

Bas Steelooper
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th September 2012, 11:17
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,394
Thanks: 833
Thanked 5,488 Times in 4,320 Posts
Default

Did this setup work before or is it a new setup, so this is the first database that you added to the slave server? Which tutorial did you use to install your server?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th September 2012, 17:02
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Hello Til,

The setup is about 6 month old, and was working when we set it up. It seems that in one of the updates something went wrong. I used the perfect server for debian squeeze.

The strange thing is dat only the mysql is not updated..

I hope you can help me.

regards,

bas steelooper
Reply With Quote
  #4  
Old 6th September 2012, 19:37
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

I did some tracing in the updates. If I update a record on the master server for a MySQL user it appears to change in the master database. It appears in the job-queue, and disappears again. In the slave database I don't see an update in the password for the web_database table.

These are not in sync at the moment

Also in the mysql database I don't see an update for the password, but I think that the script gets it from the web_database and that has different data

Hope this helps in troubleshooting and fixing this issue for me.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th September 2012, 11:26
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,394
Thanks: 833
Thanked 5,488 Times in 4,320 Posts
Default

Please enable debugging for the slave server in the ispconfig controlpanel of the master server, then run the server.sh script on the slave and post the output that you get on the shell.

http://www.faqforge.com/linux/debugg...-of-a-failure/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th September 2012, 11:35
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

After enabling debug run the server.sh
Code:
root:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
07.09.2012-09:30 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
07.09.2012-09:30 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
/usr/bin/fail2ban-client
/sbin/iptables
/sbin/ip6tables
07.09.2012-09:30 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
Changed a database pw and run the script again
Code:
root:~# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Replicated from master: REPLACE INTO web_database (`database_id`,`sys_userid`,`sys_groupid`,`sys_perm_user`,`sys_perm_group`,`sys_perm_other`,`server_id`,`type`,`database_name`,`database_user`,`database_password`,`database_charset`,`remote_access`,`remote_ips`,`active`) VALUES ('27','11','9','riud','ru','','3','mysql','<REMOVED>','<REMOVED>','<REMOVED>','','n','','y')
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Calling function 'db_update' from plugin 'mysql_clientdb_plugin' raised by event 'database_update'.
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Changing MySQL user password for: c8gesignit
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Processed datalog_id 1725
07.09.2012-09:33 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
finished.
Reply With Quote
  #7  
Old 7th September 2012, 12:13
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,394
Thanks: 833
Thanked 5,488 Times in 4,320 Posts
Default

The second one looks better. Are the updates working again now?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 7th September 2012, 18:19
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
 
Default

The database doesn't reflect any change... It seems if the command is executed, but not against the database.... but that is strange since other parts are updated (FTP for instance) only the web_database table not.

Also I see that one of the passwords is still plain text... I entered on installation P@ssw0rd as the password, and that is readable (not encrypted) in the database..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MySQL Error Nolan Installation/Configuration 12 16th February 2011 02:15
Can't access to my website - after install problem pallermo Installation/Configuration 18 4th June 2010 13:29
amavis & ispconfig 3 yalex2000 Installation/Configuration 20 18th February 2010 17:02
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 09:11
Problems with Postfix Mysql Courier PatrickAdrichem Installation/Configuration 3 13th April 2007 15:44


All times are GMT +2. The time now is 18:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.