Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th October 2009, 08:16
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Help with DNS Please

Hi all,

I'm not really sure what to call this problem. I've had a few ISPConfig servers running for a couple years now with no problem and love it. Then the other day, I get this great idea that I want to setup a dimdim server so I installed VMWare Server2 on my ispconfig test server. I could only get it to work inside my network but I didn't like it so I stopped wasting my time with it. However, I think the install of the VMWare Server broke something in ISPConfig. My problem is this.

When I type in the domain name that should go to the test server (http://test.xxxxxxx.com) I get "Oops! This link appears to be broken."

So I start tracking down everything. Using IP Chicken I get my IP Address and check my DNS records at GoDaddy... they have the same IP address. I try going to the ip address GoDaddy lists (http://xxx.xxx.xxx.xxx) I get the default shared hosting webpage for my test server. I've checked all the forwarding rules in my network and they all look like they should route any port 80 traffic to the test server. It's like the ability for the test server to resolve a domain name was broken when I installed VMWare Server but I don't know where to fix it.

Thanks,
John
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th October 2009, 14:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Is Vhosts_ispconfig.conf included at the end of your main Apache ocnfiguration file?
What's the output of
Code:
ifconfig
, and what's in Vhosts_ispconfig.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th October 2009, 15:43
tazmon95 tazmon95 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 29
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Falco,

Thanks for jumping on this for me.

Here's what ifconfig gives

Code:
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:D0:B7:B2:DF:E3
          inet addr:192.168.3.133  Bcast:192.168.3.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::2d0:b7ff:feb2:dfe3/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:65836 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:38968 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:5395269 (5.1 MiB)  TX bytes:16338081 (15.5 MiB)

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:12470 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:12470 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:669747 (654.0 KiB)  TX bytes:669747 (654.0 KiB)
And in the /etc/apache2/apache2.conf file the last line is
Code:
Include /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
And here's my vhosts file
Code:
###################################
#
# ISPConfig vHost Configuration File
#         Version 1.0
#
###################################
#
NameVirtualHost 192.168.3.133:80
<VirtualHost 192.168.3.133:80>
  ServerName localhost
  ServerAdmin root@localhost
  DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: test.xxxxxxxxxx.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 192.168.3.133:80>
<Directory /var/www/web10/web>
Options Indexes Includes
AllowOverride All
</Directory>
ServerName test.xxxxxxxxxx.com:80
ServerAdmin webmaster@xxxxxxxxxx.com
DocumentRoot /var/www/web10/web
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
Alias  /cgi-bin/ /var/www/web10/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web10/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode Off
Alias /error/ "/var/www/web10/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web10/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web10/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
Reply With Quote
  #4  
Old 28th October 2009, 00:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
 
Default

Looks ok. Does the DNS record for your domain point to your router's public IP address?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 20:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 18:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 15:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 15:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 20:52


All times are GMT +2. The time now is 20:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.