Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th May 2006, 21:56
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with Bind and the Hotfix

I'm running FC5, perfect install style
ISPconfig 2.2.2

I was running into trouble with ISPconfig not writing entries for bind, searched around, found the hotfix, installed it, checked to make sure its installed
ran
/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
to see if the hotfix worked
but it still spits out a segfault, and bind config files are still not being written

--
the installation process went very smoothly, i have not manually edited ANY files or played with the database at all
--
my server is sitting an hour away, so another clean install isn't the perfect fix-all
--
suggestions?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th May 2006, 22:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

So your ISPConfig's PHP is now 5.0.4?
Did you restart ISPConfig after you installed the hotfix?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th May 2006, 22:40
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes, i've restarted the service
Reply With Quote
  #4  
Old 9th May 2006, 23:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

And your ISPConfig's PHP is 5.0.4?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th May 2006, 23:19
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hrm...

i've broken the install
i guess i'm gonna have to make the trip anyways

thanks for the help

--

and yes, i did confirm that it was php 5.0.4
Reply With Quote
  #6  
Old 10th May 2006, 02:41
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i managed to get ispconfig working again

Code:
# /root/ispconfig/php/php -v
PHP 5.1.3 (cli) (built: May  9 2006 23:49:50)
Copyright (c) 1997-2006 The PHP Group
Zend Engine v2.1.0, Copyright (c) 1998-2006 Zend Technologies

# /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
start
Segmentation fault
not working

Loading the hotfix
Code:
# /root/ispconfig/php/php -v
PHP 5.0.4 (cli) (built: May  9 2006 19:10:18)
Copyright (c) 1997-2004 The PHP Group
Zend Engine v2.0.4-dev, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies

# /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
start
Segmentation fault
still no go

it takes about a minute for it to spit out start then the segfault
Reply With Quote
  #7  
Old 10th May 2006, 03:02
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

figured it out

ispconfig had the zonefile dir as /etc/bind instead of /var/named

its all working nicely now
Reply With Quote
  #8  
Old 10th May 2006, 06:48
simple simple is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

correction
it wasn't working right quite yet
using chroot'd bind, and setting ispconfig to /var/named didn't work

Code:
Starting named: 
Error in named configuration:
zone 0.0.127.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1997022700
zone 188.209.65.in-addr.arpa/IN: loading master file pri.188.209.65.in-addr.arpa: file not found
_default/188.209.65.in-addr.arpa/IN: file not found
zone inetshare.com/IN: loading master file pri.inetshare.com: file not found
_default/inetshare.com/IN: file not found
FAILED
ispconfig was saving the files directoy into /var/named and bind couldn't find them
but updating ispconfig to /var/named/chroot/var/named puts the files in the right place (had to make sure to empty the recycle bin before i changed the settings)

--
All in all, even tho there's been a few difficulties, it's far fewer than most of the other open source options out there...
so thanks for all you've done
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.