Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd August 2010, 14:11
lucho115 lucho115 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default EBox like a gateway - firewall - traffic shaping, etc...

I like ebox but for do a gateway i think that it have a huge memory footprint, and in other hand you cannt install it without "x" and "firefox", and a lot of more software, if you choose gateway ( or just "network" in advance mode) you get x, firefox, users, etc... and for a gateway-firewall nobody needs all this things, and like i say before it consume a lot of memory in packages that you donnt will to use. If i am wrong and anybody knows how to install ebox just like a gateway, please let me know.

thks, and sorry about my english.
bye
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th August 2010, 14:15
lucho115 lucho115 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Anybody here???? please help me.
bye
Reply With Quote
  #3  
Old 4th August 2010, 17:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

If you download the eBox iso image, there's no desktop.
But for a firewall, you can also try IPCop: http://sourceforge.net/apps/trac/ipcop/wiki
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 4th August 2010, 17:53
lucho115 lucho115 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
If you download the eBox iso image, there's no desktop.
But for a firewall, you can also try IPCop: http://sourceforge.net/apps/trac/ipcop/wiki
Yes falko, the ebox iso 1.4.2 install "x" and "firefox" by default, and doesnt care if you only select gateway, also a lot of packages that you dont use in a gateway server.
Respect to ipcop, this distro is dead, instead of ipcop there is a fork called ipfire, anyway ipcop/ipfire have not support for multiwan ( i need multiwan and other features that only have ebox).
So, the question is, there is a way to install ebox without all these unneeded packages?
thks and sorry about my english.
bye
Reply With Quote
  #5  
Old 5th August 2010, 15:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

I can't tell, but maybe you can uninstall the desktop or configure the system to not start the desktop.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what ports need to be open for gateway firewall zogthegreat Installation/Configuration 2 20th May 2010 19:47
traffic shaping templas Suggest HOWTO 6 25th February 2009 18:21
Ubuntu-Server 6.10 As A Firewall/Gateway Vpn Server Problem steveomach3ww HOWTO-Related Questions 6 26th March 2007 13:35
Traffic shaping box, tips. Hagforce Technical 2 29th July 2006 14:51
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42


All times are GMT +2. The time now is 09:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.