#1  
Old 17th October 2009, 02:58
gacain gacain is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Untangle / VSFTPD problem

Hi,

First, my apologies for "cross posting" this. As this may be a VSFTPD problem or it may be an Untangle problem, I've posted at both forums. Your patience is very much appreciated.

This week I've installed a new "Untangle" router at my office. Everything is working fine except that there is difficulty connecting to my ftp server from outside. Nothing has changed except for the router - the old one was forwarding to this FTP server perfectly.

Filezilla and IE will not connect. For some reason WinSCP is working.

From the log of Filezilla, it appears the connection is actually being made, but it "hangs" and times out when trying to receive the file listing. I've included that log below.

Please note that I've edited these logs and conf files to read our external IP address as 1.2.3.4 - I'm not actually using that IP.

If anyone can shed any light on this situation, I would very much appreciate it. We are an architectural firm and have consultants with whom we very badly need to exchange data.

Thanks in advance for any assistance.

Greg

FTP SERVER INFORMATION:
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=6.06
DISTRIB_CODENAME=dapper
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 6.06.2 LTS"

VSFTPD VERSION:
version 2.0.4-0ubuntu4

VSFTPD.CONF:
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=026
dirmessage_enable=YES
xferlog_enable=YES
connect_from_port_20=YES
xferlog_file=/var/log/vsftpd

# DEFAULT VALUE WAS YES - CHANGED FOR DEBUG
xferlog_std_format=NO

# FOLLOWING SET FOR DEBUG
log_ftp_protocol=YES

nopriv_user=ftp
ftpd_banner="Welcome to FTP service."
pam_service_name=vsftpd
background=YES
listen=YES
tcp_wrappers=YES
secure_chroot_dir=/var/lib/vsftp/chroot
chroot_local_user=YES
dirlist_enable=YES
dirmessage_enable=YES
use_localtime=YES

# CONFIGURATION FOR UNTANGLE ROUTER 2009-10-15

pasv_enable=YES
pasv_min_port=10000
pasv_max_port=11000
pasv_address=1.2.3.4


UNTANGLE VERSION:
Build: 7.0.0~svn20090924r24591release7.0-1lenny

PORT FORWARD 21:
Destined Local
Destination Port 21
Protocol TCP UPD
New Destination: 192.168.254.217

PORT FORWARD DYNAMIC PORTS:
Destination Port 10000-11000
Protocol: TCP UDP
New Destination: 192.168.254.217

FILEZILLA LOG:
Status: Resolving address of ftp.example.com
Status: Connecting to 1.2.3.4:21...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Response: 220 "Welcome to FTP service."
Command: USER user
Response: 331 Please specify the password.
Command: PASS ********
Response: 230 Login successful.
Command: SYST
Response: 215 UNIX Type: L8
Command: FEAT
Response: 211-Features:
Response: EPRT
Response: EPSV
Response: MDTM
Response: PASV
Response: REST STREAM
Response: SIZE
Response: TVFS
Response: 211 End
Status: Connected
Status: Retrieving directory listing...
Command: PWD
Response: 257 "/"
Command: TYPE I
Response: 200 Switching to Binary mode.
Command: PASV
Response: 227 Entering Passive Mode (1,2,3,4,208,140).
Command: LIST
Error: Connection timed out
Error: Failed to retrieve directory listing
__________________
If it's stupid and it works it's not stupid...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th October 2009, 15:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Have you tried both active and passive connections in FileZilla?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th October 2009, 03:55
gacain gacain is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Have you tried both active and passive connections in FileZilla?
Hi Falko,

Thanks for your reply. Yes, I've tried active, passive and "auto".

Any other thoughts or suggestions would be much appreciated.

Thanks again.

Greg
__________________
If it's stupid and it works it's not stupid...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix/trivial-rewrite digitalage HOWTO-Related Questions 19 13th March 2013 20:02
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 15:15
Untangle Install Problem dipeshmehta Installation/Configuration 4 19th June 2009 07:01
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 05:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 02:56


All times are GMT +2. The time now is 04:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.