Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st October 2008, 17:22
shaiss shaiss is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Help Setting up openLDAP/Samba on Ubuntu 8.04

Hi Everyone,
Thank you for having a site and forum where us less experienced users can get help.

I'm setting up a linux based server for a local company and have ran into some snags. I havn't had much server experience and this is my first linux server setup.

This is the current configuration for the Ubuntu Server:
Webmin, OpenLDAP, Samba, BIND DNS are installed and configured as per the tutorial here: http://www.howtoforge.com/openldap-s...ler-ubuntu7.10
IP: 192.168.1.116
Gateway: 192.168.1.1
Runing "hostname -f" returns "dcon"
Runing "hostname -a" returns "dcon.csts.local"
Ping dcon from a winXP machine comes back ok
ping 192.168.1.116 from a winXP machine comes back ok
pinging "CSTS" or "CSTS.local" returns unable to find host

I've gone through the entire tutorial and done everything as instructed, including setting up Apache2 and phpLDAPadmin.

Here are the snags I get:
Step 6 says to run "net getlocalsid". When I run that, this is what I get:
Code:
root@dcon:~# net getlocalsid
[2008/10/01 07:55:34, 0] lib/smbldap.c:smbldap_connect_system(982)
  failed to bind to server ldap://localhost/ with dn="cn=admin,dc=example,dc=local" Error: Invalid credentials
  	(unknown)
SID for domain DCON is: S-1-5-21-833193327-3149878873-3717933898
When I get to step 14 on the windows machine everything goes to plan till you login. I attempt to join the CSTS domain, click ok, the username and password dialog box comes up, I try any of the LDAP/Unix users and the same restult happens. After putting in the login details and clicking ok, I get an error dialog box saying "The network path was not found."

So I'm not sure what's wrong in my setup. I've put up some of the config files incase that helps.

Unix/LDAP users and passwords
root safety1
shai safety1
ricky 12345

/etc/hosts:
Code:
127.0.0.1       localhost
127.0.1.1       dcon dcon.csts.local

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts
/etc/ldap/slapd.conf:
http://pastie.org/282871

/etc/samba/smb.conf
http://pastie.org/282875

/etc/smbldap-tools/smbldap.conf
http://pastie.org/282878

/etc/smbldap-tools/smbldap_bind.conf
Code:
############################
# Credential Configuration #
############################
# Notes: you can specify two differents configuration if you use a
# master ldap for writing access and a slave ldap server for reading access
# By default, we will use the same DN (so it will work for standard Samba
# release)
slaveDN="cn=admin,dc=CSTS,dc=local"
slavePw="safety1"
masterDN="cn=admin,dc=CSTS,dc=local"
masterPw="safety1"
/etc/ldap.conf
http://pastie.org/282883

/etc/resolv.conf
Code:
### BEGIN INFO
#
# Modified_by:  NetworkManager
# Process:      /usr/bin/NetworkManager
# Process_id:   4901
#
### END INFO



nameserver 208.67.222.222
nameserver 208.67.220.220
search CSTS.local
nameserver 192.168.1.216
Hopefully that's all the conf files needed. If I missed anything please let me know. I've spent the last couple of day's trying to get this to work and this is the farthest I've gotten.

Thank you everyone for your help,
Shai

Last edited by shaiss; 1st October 2008 at 17:25.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th October 2009, 16:44
ElApe ElApe is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cambridgeshire, UK
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Help Setting up openLDAP/Samba on Ubuntu 8.04

Hi Shai,

looking at the response from your attempts to get the sid you have not set the dc correctly in one or more config files.

The response

"failed to bind to server ldap://localhost/ with dn="cn=admin,dc=example,dc=local" Error: Invalid credentials"

shows that you have used the default settings from the howto.

I would suggest going back over it and changing every instance of dc=example, dc=local with dc=csts, dc=local.

Then carry on the installation from where you left off.

Hope this helps

Nick
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
8.04, openldap, samba, server, ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VMware, LTSP and Ubuntu 8.04 bobwdn HOWTO-Related Questions 2 20th August 2008 00:50
Ubuntu 8.04 server edition ISPconfig installation error malinens Installation/Configuration 4 30th July 2008 07:30
Setting static IP on Ubuntu 8.04 Server Carlo Gambino Installation/Configuration 2 21st July 2008 16:50
Dell doesn't support Ubuntu 8.04 yet! nopedx Installation/Configuration 2 23rd June 2008 22:45
Help. Apache don't start payne Server Operation 3 17th August 2007 15:57


All times are GMT +2. The time now is 12:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.