Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2011, 21:00
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default My server status log is not updating

Hi i would like to know how i can fix server status updates...

Also I updated debain from 5 to 6 but isp config says unknown...
More info u can see in the images
Attached Images
  

Last edited by clip; 28th February 2011 at 21:04.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th February 2011, 23:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

Is this a single or multiserver system?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
clip (1st March 2011)
  #3  
Old 1st March 2011, 00:00
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Its a vps with only 1 instal of isp config for running few website so i think its a single user server.

I did update debian lenny to squeeze with a tutorial from howtoforge.
http://www.howtoforge.com/upgrade-de...w-simple-steps

I skipped:

aptitude

Press g and the list shows which packages need your attention. Fix any packages in the action list, until the message says:

Because i did not know to resolve the 20 packages listed in aptitude...
After that debian updated well i suppose

I am a real command line rooki...

By the way thanks for helping

Last edited by clip; 1st March 2011 at 00:03.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st March 2011, 00:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,609 Times in 4,420 Posts
Default

Please run the command:

apt-get update
apt-get dist-upgrade

to ensure that all debian packages are installed. Then do a backup of your ispconfig install as described here (just to be sure):

http://www.faqforge.com/linux/contro...e-ispconfig-3/

and then do a manual ispconfig update to update the configuration files. Select yes when the updater asks you if the services shall be reconfigured. The manual update instructions can be found here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=50824
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st March 2011, 00:42
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Thanks allot now cmd is running allot stuff i did not see before... By questions about updating config files i answered maintain default files because a system admin tweaked my server to be faster. So in my opinion i have to keep this tweaks. Hopefully they will work... I keep u updated

Thanks again
Reply With Quote
  #6  
Old 1st March 2011, 00:50
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Think i did choose 1 wrong option in database configuration
My website is saying

Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

I added the screen image where i did choose no think i had to choose yess I hope there is a fix somehow
Attached Images
 
Reply With Quote
  #7  
Old 1st March 2011, 01:37
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)

I did check this location and dont see :
/var/run/mysqld/mysqld.sock <<< this file

Hope u will be back tomorrow...
Reply With Quote
  #8  
Old 1st March 2011, 17:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by clip View Post
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
Where exactly do you get this message?

What's the output of
Code:
netstat -tap
? Did you try to restart MySQL?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 1st March 2011, 18:48
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Hi Falko,

Today I did a system backup and installed a completely new debian 6 image on my vps... Got everything fresh installed also isp config works. Right now i am transferring my websites to the new system/os and find a problem with phpmyadmin. The link from the isp-config control panel is going to http://vps(private).(private)vps.nl/phpmyadmin

Not Found

The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.
Apache/2.2.16 (Debian) Server at vps(private).(private)vps.nl Port 80

I will let know if i can fix it with this tutorial i used:

http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p6

Or maybe U have some advise.

Thanks for the time
Reply With Quote
  #10  
Old 1st March 2011, 18:54
clip clip is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 1 Post
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Where exactly do you get this message?

What's the output of
Code:
netstat -tap
? Did you try to restart MySQL?
I did try allot but i was not that experienced so I decided to install everything from scratch... Right now its only the php my admin issue.
Its already installed i know that. maybe i have to still configure that. But dont know how to do...
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
Can't Ping over VPN RoMiONeT Server Operation 2 4th July 2010 01:19
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 13:47
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 23:08


All times are GMT +2. The time now is 03:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.