#1  
Old 1st October 2009, 11:27
roli roli is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Boot on suse 11.1 Raid1

Hello,

On server with SCSI two disk I have problems with boot server on fresh installation suse 11.1.

When put new installation

I create on sda1 /boot (ext3),
sda2 /swap and
sda3 /RAID (option no formatting),

on sdb1 RAID (option no formatting)and the same location as sda3.

Then create array raid1 on dev/md0 and put sda3 and sdb1 on ext3 /.

Installation goes without errors but at first restart server on booting hung up.
I think there is a problem with Grub bootloader but I don'n know where to start problem.

For interesting works suse 10.3 at this server fine with same configuration as I create on suse 11.1.

Please help me.

Best,
R
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd October 2009, 13:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

What's in /boot/grub/men.lst and /etc/fstab?
What's the output of
Code:
fdisk -l
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd October 2009, 18:46
roli roli is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I don't know how to look fdisk-l because it's in the middle of installation when is first boot (when suse install) hung up but I can see this in boot configuration for default grub.

boot/grub/manu.1st

root(hd0,0)
kernel /vmlinuz root=/dev/md0 vga=0x317 resume=dev/sda2 splash=silent showtops
--------------------------------------------------------------------------
/etc/grub.conf

setup -stage2 = /boot/grub/stage2 (hd0,0) (hd0,0)
quit

-----------------------------------------------------------------
filename /grub/device.map

(fd0) /dev/fd0
(hd0) /dev/sda
(hd1) /dev/sdb

Best,
R
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sqwebmail, couriermlm, suse 11.1 and ispconfig 3 wabz Installation/Configuration 0 23rd September 2009 16:51
how to intergate ror with suse 11.1 server setup paulley Server Operation 4 13th July 2009 22:52
problem with installing maildrop for the prefect suse 11.1 setup paulley Server Operation 3 25th April 2009 11:44
php rights problem suse 11.1 orfi Installation/Configuration 1 22nd January 2009 14:30
dual boot Suse 10 on non-MBR? walid97 Installation/Configuration 1 5th January 2006 09:52


All times are GMT +2. The time now is 22:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.