Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th September 2009, 14:32
Pazzie Pazzie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to add a domain to my server?

Hello,

I recently installed Ubuntu 9.04 server and ISPConfig 2 on an old computer according to this tutorial:
http://www.howtoforge.org/perfect-se...04-ispconfig-2

When I visit http://192.168.1.10/ (and my WAN IP on my cellphone), it shows:
It works!

I can also access ISPConfig.

I would really like to add a domain to the server and get my own nameservers (like ns1.domain.nl and ns2.domain.nl). Can someone explain me how to accomplish that?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th September 2009, 14:48
id10t id10t is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 240
Thanks: 2
Thanked 22 Times in 22 Posts
Default

For your own nameservers you'll need 2 static IPs. To add a domain, log into your ISP config set up (http://yourip:81 or https://yourip:81). First create a client, then a domain for that client.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2009, 15:05
Pazzie Pazzie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your reply.

How can I get 2 static ip's? Do you mean like 192.168.1.10 and 192.168.1.11?
Reply With Quote
  #4  
Old 20th September 2009, 17:56
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st September 2009, 13:03
Pazzie Pazzie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thank you for the link falco.

I used the nameservers of the registrar and changed the DNS in the administration panel of the registrar.

The domain is working now, but I'm going to do some more research about DNS and servers in general.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How cai remove amavis from postfix ? gabrix Server Operation 16 2nd October 2012 09:58
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 10:49
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 16:41


All times are GMT +2. The time now is 08:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.