#1  
Old 17th September 2009, 17:31
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS issues with ISPConfig 3

EDIT: Issue has been solved, thanks.
( Had to comment out NameVirtualHost *:80 in httpd.conf and create domains using www under autosubdomain... to create alias)..


Hello,

I'm having some issues. I have finally managed to link my server IP with domains. Now there is one problem. I got this domain: "test.com"... and I create many sites...
like:
test.com
ampjuke.test.com
demosite.test.com

the problem is, when I go to test.com, demosite.test.com or ampjuke.test.com everything is fine! but when I use WWW and go to www.test.com, www.demosite.test.com and www.ampjuke.test.com I always end up at the ampjuke.test.com page

Can someone help me?

I will use these nameservers for all my domains: ns1.test.com and ns2.test.com

Included is some images of my setup:
First, for the is.mu domain ... (the one I also use for nameservers ns1.test.com)
image removed
Second is just one test site demosite.test.com ... it works without www only...
image removed

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:12.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th September 2009, 23:14
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Been trying some more and now I lost it all... now all I see is the Apache 2 Test Page powered by CentOS

You can see:
http://test.com
http://test.test.com
http://www.test.test.com

All goes to that apache page... I've setup zones for both domains and sites... any idea why they don't appear?

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:05.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th September 2009, 08:41
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

If u run following command in terminal:

dig A is.mu and dig A www.is.mu

what is the output message ?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to damir For This Useful Post:
Dag Andresen (19th September 2009)
  #4  
Old 18th September 2009, 17:48
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dig is.mu:
Quote:
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 5248
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;test.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
test.com. 86345 IN A 89.130.21.67

;; AUTHORITY SECTION:
test.com. 86345 IN NS ns2.test.com.
test.com. 86345 IN NS ns1.test.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.test.com. 3372 IN A 89.130.21.67
ns2.test.com. 86345 IN A 89.130.21.67

;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 81.167.36.3#53(81.167.36.3)
;; WHEN: Fri Sep 18 17:48:05 2009
;; MSG SIZE rcvd: 107
www.test.com:
Quote:
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 29542
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;www.test.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
www.test.com. 3303 IN A 89.130.21.67

;; AUTHORITY SECTION:
test.com. 86271 IN NS ns2.test.com.
test.com. 86271 IN NS ns1.test.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.test.com. 3298 IN A 89.130.21.67
ns2.test.com. 86271 IN A 89.130.21.67

;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 81.167.36.3#53(81.167.36.3)
;; WHEN: Fri Sep 18 17:49:19 2009
;; MSG SIZE rcvd: 111
Now I'm back at the problem I had in first post... no matter which domain I enter I always end up at the same...

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:07.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th September 2009, 18:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

This is not DNS related. You just have to make sure that you selected the IP address in the website settings instead of *.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Dag Andresen (19th September 2009)
  #6  
Old 18th September 2009, 19:12
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't get it to work.... I either end up having all apache pages or all pages the same.... or 404 error not found...

Now I removed everything except from test.com dns and then I did this:

1. Sites -> Add new website -> Choose client, and the IP adress -> write domain: test.test.com and save...
2. Then I go to FTP and create user for this domain.
3. Then I go to DNS and press Add DNS zone... choose client -> enter domain test.test.com and ip, nameservers (ns1.test.com and ns2.test.com) and email...

Now I get apache page?

Also... what kind of zone should be used for main domain/name server domain? I think it's correct, but what do I know? It looks like this (I added ns2 too after this picture was taken).

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:09.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th September 2009, 19:58
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok I tried a few things and came to this conclusion:
If I create a website and use IP the only thing that will be displayed is the Apache 2 page... If I create a website using * as IP then all other websites will be redirected to this site.

I'm doing as "till" said and has created all sites with IP... Now the question is: Why doesn't each domain display their www folder? It seems like all sites are just sent to the standard html folder where the apache page is located...
Reply With Quote
  #8  
Old 19th September 2009, 10:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,717
Thanks: 820
Thanked 5,322 Times in 4,175 Posts
Default

Please post the vhost files of the created sites.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 19th September 2009, 16:29
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

EDIT: Issue solved.
etc/httpd/conf/sites-enabled...

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:08.
Reply With Quote
  #10  
Old 19th September 2009, 19:07
Dag Andresen Dag Andresen is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 30
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

OK issue has been solved! Thank you

Last edited by Dag Andresen; 19th September 2009 at 22:03.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 19:51
dynamic dns server on ISPConfig Zingaro2002 General 5 9th August 2008 11:27
Multiple ISPConfig & DNS Questions and Problems bfriend Installation/Configuration 3 6th January 2007 06:14
ispconfig and external primary DNS FredZ Installation/Configuration 4 9th October 2006 14:50
FC4 Setup DNS and ISPCONFIG issues The General Installation/Configuration 7 15th May 2006 09:45


All times are GMT +2. The time now is 08:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.