Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th September 2009, 15:01
freesqrt freesqrt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Poptop VPN server disconnects clients rapidly

Hi,

Recently I have installed a poptop/RADIUS and Squid on a box.
the problem is that clients disconnected rapidly by 629 and some times 800 errors.
I read the message log as bellow:

--------------------------------------
Sep 14 16:28:17 mx2 pptpd[7600]: CTRL: Client 172.16.2.54 control connection started
Sep 14 16:28:17 mx2 pptpd[7600]: CTRL: Starting call (launching pppd, opening GRE)
Sep 14 16:28:17 mx2 pppd[7601]: Plugin radius.so loaded.
Sep 14 16:28:17 mx2 pppd[7601]: RADIUS plugin initialized.
Sep 14 16:28:17 mx2 pppd[7601]: Plugin /usr/lib/pptpd/pptpd-logwtmp.so is for pppd version 2.4.3, this is 2.4.4
Sep 14 16:28:17 mx2 pptpd[7600]: GRE: read(fd=6,buffer=8059660,len=8196) from PTY failed: status = -1 error = Input/output error, usually caused by unexpected termination of pppd, check option syntax and pppd logs
Sep 14 16:28:17 mx2 pptpd[7600]: CTRL: PTY read or GRE write failed (pty,gre)=(6,7)
Sep 14 16:28:17 mx2 pptpd[7600]: CTRL: Client 172.16.2.54 control connection finished
------------------------------------------------

where may be the problem?

Regards,
__________________
freesqrt
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th September 2009, 20:40
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Looks like a problem with the GRE tunnels
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2009, 13:00
freesqrt freesqrt is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 82
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Heyyyyyyyy I found it!!!!

Hi,

I found that pptpd-1.3.3 can work with ppp-2.4.3 not ppp-2.4.4 that has installed on fedora 9. So I installed pptpd-1.3.4 from source and also comment out directive "logwtmp" in pptpd.conf. So it now work excellent.

I found it on : http://www.members.optushome.com.au/...ds_howto_4.htm

very usefull source!

Good lock,
__________________
freesqrt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08
https access to remote OpenVPN clients via OpenVPn server chillifire Installation/Configuration 12 2nd June 2009 03:51
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 16:11
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 09:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.