Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd September 2009, 23:33
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Unhappy Spam and virus quarantine email forwards not working

Here is the message from mail.warn
Sep 3 14:09:17 server1 postfix/smtpd[23819]: warning: Illegal address syntax from server1.motionauto.com[127.0.0.1] in MAIL command: postmaster@server1.motionauto.com
Sep 3 14:09:17 server1 amavis[21933]: (21933-01) (!)SEND via SMTP: postmaster@server1.motionauto.com -> ,ENVID=AM..20090903T210917Z@server1.motionauto.com 501 5.1.7 Failed, id=21933-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 501 5.1.7 Bad sender address syntax
Sep 3 14:09:17 server1 amavis[21933]: (21933-01) (!)FAILED to notify admin: 501 5.1.7 Failed, id=21933-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 501 5.1.7 Bad sender address syntax

I have bypass header check set to yes, and bad header lover to yes. Was wondering what I could possibly be doing wrong?

Thanks

Edited to say I can send it successfully to a file, but would like to have it as email to review in case of accidental filtering. Thanks again

Last edited by primal23; 4th September 2009 at 21:23.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th September 2009, 19:11
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Bump

Any help/ideas would be appreciated
Reply With Quote
  #3  
Old 9th September 2009, 15:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

I have no idea what's wrong...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
primal23 (9th September 2009)
  #4  
Old 9th September 2009, 17:43
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Smile

Thank you for trying though, I do appreciate it!
Reply With Quote
  #5  
Old 10th September 2009, 13:16
nouvtech nouvtech is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Lightbulb Spam and virus quarantine email forwards not working

Hello,

I'm trying a solution I've found in Internet.

You should specify a new variable in an amavis conf file (e.g. /etc/amavis/conf.d/50-user).

Code:
$mailfrom_notify_admin = 'webmaster@my_server.net';
I'll tell you here as soon as possible if it works.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nouvtech For This Useful Post:
primal23 (10th September 2009)
  #6  
Old 10th September 2009, 17:35
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well I got the emails working, now I have a problem with Clamav, it says it cannot run it permission denied. Always something. I appreciate the help, and if anyone has ideas about the Clamav it would also be appreciated.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th September 2009, 18:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

What's the exact error message?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 10th September 2009, 18:20
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I actually got it solved, didnt have clamav in the amavis group under /etc/group. Not getting an error message, but I am not 100% confident that it is scanning.
Reply With Quote
  #9  
Old 10th September 2009, 19:56
primal23 primal23 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 78
Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Well I didnt get it solved after all, here is the error message in my mail.log and mail.err

amavis[8120]: (08120-01) (!!)run_av (ClamAV-clamd) FAILED - unexpected , output="/var/lib/amavis/tmp/amavis-20090910T105535-08120/parts: lstat() failed: Permission denied. ERROR\n"
Sep 10 10:55:36 server1 amavis[8120]: (08120-01) (!!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: CODE(0xa677448) unexpected , output="/var/lib/amavis/tmp/amavis-20090910T105535-08120/parts: lstat() failed: Permission denied. ERROR\n" at (eval 98) line 543.
Sep 10 10:55:36 server1 amavis[8120]: (08120-01) (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering backups
Reply With Quote
  #10  
Old 11th September 2009, 11:31
nouvtech nouvtech is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default Spam and virus quarantine email forwards working !

Quote:
Originally Posted by nouvtech View Post
Hello,

I'm trying a solution I've found in Internet.

You should specify a new variable in an amavis conf file (e.g. /etc/amavis/conf.d/50-user).

Code:
$mailfrom_notify_admin = 'webmaster@my_server.net';
I'll tell you here as soon as possible if it works.
It works !! (after have restarted amavis, clamav and spamassassin)

Last edited by nouvtech; 11th September 2009 at 11:38.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spam Filter not functioning (revisited) Cracklefish Installation/Configuration 7 8th March 2010 12:16
Need help get mail to work (can't recieve and apperently can't send) omega13a Installation/Configuration 19 20th August 2009 21:06
Spam Filter not functioning Cracklefish Installation/Configuration 11 3rd June 2009 13:58
Ubuntu 8.04 Spamsnake - all SA scores 0.00 Thomas_Powers HOWTO-Related Questions 23 24th June 2008 17:37
Spam and virus filter stopped working Bvdwiel Installation/Configuration 5 11th February 2008 16:17


All times are GMT +2. The time now is 16:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.