Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 25th April 2006, 16:47
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
At least it's possible.
Do you get the same problems if you leave the firewall off? That would mean it isn't caused by the firewall.
Hmm I do not really want to leave the firewall off, and I can not really test it as this error sometimes does not happen for days/weeks!

I've been google'ing about the 'sk98lin', but did not find any good info.. What does it do?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 26th April 2006, 14:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by edge
I've been google'ing about the 'sk98lin', but did not find any good info.. What does it do?
It's a network card driver:
http://kerneltrap.org/node/3419
http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_sk98lin
http://www.die.net/doc/linux/man/man4/sk98lin.4.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #23  
Old 31st July 2006, 09:50
dusti dusti is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have these strange isues with a dell GB nic also...
The NIC is working fine most of the time and then suddenly all goes wrong.

I did some pings and arping while capturing output with tcpdump -v -v
that was interresting:
If I pinged to annother server or the gateway It would do it good for about 5 times then it goes all wrong for about 50 pings, then it pings again wright for about 5 times and on and on...
seemed that for some obsure season the the NIC forgot what the mac was of the machine it was talking too, so it started broadcasting, gets his answer, pings 5 times and then forgets it again?
When I arping'd it just kept going...
To me it seems like a driver issue, specialy since the same configuration works flawless with a 3 com GB pci NIC. Don't know if it's related to the PCI-X or with the NIC itself...



divert: allocating divert_blk for eth0
eth0: Tigon3 [partno(BCM95721) rev 4101 PHY(5750)] (PCI Express) 10/100/1000BaseT Ethernet 00:15:c5:5f:03:96
eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[1] MIirq[1] ASF[1] Split[0] WireSpeed[1] TSOcap[1]
eth0: dma_rwctrl[76180000]

divert: allocating divert_blk for eth1
eth1: 3Com Gigabit NIC (3C2000)

Uname -a
Linux elmo.domain.xx 2.6.9-34.ELsmp #1 SMP Wed Mar 8 00:27:03 CST 2006 i686 i686 i386 GNU/Linux

I have no clue what or how I could test further to find out what the problem really is (and how I could solve it...)
Reply With Quote
  #24  
Old 31st July 2006, 10:59
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

dusti,

Are you using any virtual IP's / NIC's? If so.. remove all of them (only use the main NIC with one IP), and see if you still have the problem. If not, add one virtual IP / NIC, and see if all is still okay. etc ect.. I think that in my case one of the virtual IP's was causing the problem.

An other thing I did (as backup) was that I made a script pinging the gateway ever 5 minutes.. When it did not get a reply, it did a network restart.. After the network restart the network was working fine again.

btw. I'm now not using Fedora anymore (it's Debian now), and all is working fine with my Dell PowerEdge and it's 16 IP's

Last edited by edge; 31st July 2006 at 11:03.
Reply With Quote
  #25  
Old 31st July 2006, 11:50
dusti dusti is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am not using virtual IP's, at the moment I only need 1,
Later this week I'll try the driver rpm I got with the machine, see what that gives. I know debian is sometimes better, somethimes fedora is better,
anyway, I just have to run fedora/redhat-based here.
I also could try to add a virtual nic and see if that one is doing a better job
Reply With Quote
  #26  
Old 31st July 2006, 13:44
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
 
Default

dusti,

please do not get me wrong with the Fedora v/s Debian. I have an other server running Fedora, and both are great OS'es!

The reason I installed Debian on that server was only to try an other OS!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
ispconfig and mambo shajazzi Installation/Configuration 70 28th March 2006 19:29
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 10:50
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
Server Not Autorative for Domain Error drbista Installation/Configuration 10 20th December 2005 16:41


All times are GMT +2. The time now is 04:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.