Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st April 2006, 17:02
Gurke666 Gurke666 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian - IpTables Problem

Hello, i have a question concerning "The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian". I installed Debian, Xen 3 and created a vm_base image and copied this image to vm01.
Then i mounted the vm01 and made the same things like in the HowTo. After leaving the chroot environment, i copied the files from /lib/modules/2.6.12.6-xenU to /vserver/vm_base/lib/modules

Then i started vm01, and when i now enter iptales -L, there comes this message:

FATAL: Module ip_tables not found.
iptables v1.2.11: can't initialize iptables table `filter': iptables who? (do you need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.

Can anyone help me?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st April 2006, 18:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

From the first page of the tutorial:

Quote:
There are two ways to install Xen: install the binary package from the Xen website, or compile Xen and the Xen kernels from the sources.

The first way is easier, but it has the disadvantage that the domU kernel that comes with the binary package has no support for quota and iptables, both features that I need in my virtual machines (domU). Plus, the dom0 kernel has no support for the dummy network driver, which might come in handy for more advanced network setups.
Did you install Xen from the sources, or did you use the binary package?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st April 2006, 18:21
Gurke666 Gurke666 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

BANG!!!

I installed Xen from the binary package...
I didn't read that... thx for your help, i will try to compile my own xen kernel...

Thx a lot!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian - virtual network problem rsacon HOWTO-Related Questions 11 21st April 2006 22:24
Perfect setup FC4 : Problem with postfix and saslauthd karimifard Installation/Configuration 1 21st April 2006 18:34
tlsmgr webmail problem, suse 9.3 perfect setup dschmid Installation/Configuration 44 2nd April 2006 19:55
Perfect Setup - Fedora Core 3 - saslauthd problem Median Installation/Configuration 28 29th January 2006 19:51
Problem on Debian Sarge Perfect Setup daniel_rodriguez HOWTO-Related Questions 4 12th January 2006 15:10


All times are GMT +2. The time now is 06:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.