#1  
Old 23rd August 2009, 11:56
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nicosia
Posts: 123
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Courier Imap problem

I have followed the Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (Ubuntu 9.04) howto.

I am able to send a welcome email to my users and the mailboxes are created as they should.

When I try to login either with squirrelmail I get Connection Dropped by Imap Server.

In mail.log I just get imapd:LOGIN FAILED, user=info@domain.com
imapd authentication error, Input/output error

The username and password I enter is correct but I can't seem to figure it out. There is no authmysql error reports so that means that it can connect to the database fine i assume.

Please help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th August 2009, 12:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

I'd try to reinstall Courier.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th August 2009, 19:51
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nicosia
Posts: 123
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have removed courier with aptitude remove courier-authdaemon courier-imap courier-imap-ssl courier-pop courier-pop-ssl and installed again with the same way.

My configuration files where unchanged so I didn't have to edit anything.
i tried login after reinstalling but I still get the same result both in Squirrelmail and in mail.log

What am I doing wrong?
Reply With Quote
  #4  
Old 25th August 2009, 14:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

I have no idea where this Input/output error is coming from...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 25th August 2009, 17:12
jdakhayman jdakhayman is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I kept having this same problem. it always boiled down to me as either 1) forgetting to send mail to the new user to open the inbox, 2) forgetting to set up the domain or misspelling it, 3) Forgetting to set the password to encrypt all though it would sometimes just state incorrect password.

usually boils down to operator error.

Unfortunately all my problems are ones I create for myself. But then I learn to fix them and am better off for it.

jda
Reply With Quote
  #6  
Old 25th August 2009, 18:53
sheshes sheshes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nicosia
Posts: 123
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

falko: Is there anything I can check and let you know of the output that could help you understand the problem?

jdakhayman: I have send loads of welcome mails to the user and the maildir is created properly. When you say open the inbox do you mean that I should navigate to /home/vmail/domain.com/user/inbox?
The domain is setup properly and not misspelled and the password is encrypted as it should.
Reply With Quote
  #7  
Old 26th August 2009, 18:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

It's hard to track down where an input/output error is coming from. IT could even be a problem with your hardware (e.g. your hard drive).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyway to fix the courier imap quota integer overflow? CarbonCopy Server Operation 4 9th August 2009 13:37
Courier IMAP / POP3 error when re-creating ssl certificate Debian2009 Server Operation 4 24th April 2009 02:47
Autoreply problem using Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL triak HOWTO-Related Questions 1 19th May 2006 15:25
PostFix and or Courier IMAP question jsb Installation/Configuration 4 10th January 2006 00:46
Courier IMAP - when does it delete deleted messages?? hagel Server Operation 3 18th August 2005 23:52


All times are GMT +2. The time now is 20:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.