Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th August 2009, 12:27
cakar cakar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix wrong domain appending problem to @

Here is my main.cf:

alias_database = hash:/etc/aliases
alias_maps = hash:/etc/aliases
append_dot_mydomain = no
biff = no
config_directory = /etc/postfix
inet_interfaces = all
mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
mailbox_size_limit = 0
mydestination = $myhostname, $mydomain, localhost.localdomain, localhost
mydomain = dom1.com
myhostname = mail.dom1.com
mynetworks = 127.0.0.0/8
myorigin = /etc/mailname
recipient_delimiter = +
relayhost =
smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache
smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Debian/GNU)
smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks,permit_sasl_authenticated,reject _unauth_destination
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_local_domain = dom1.com
smtpd_sasl_path = private/auth
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_sasl_type = dovecot
smtpd_tls_cert_file = /etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
smtpd_use_tls = yes
virtual_alias_domains = /etc/postfix/virtual/vhosts
virtual_alias_maps = hash:/etc/postfix/virtual/valias

/etc/mailname:

dom1.com

/etc/postfix/virtual/vhosts:

dom2.org

/etc/postfix/virtual/valias:

dom2.org DOMAIN

name@dom2.org name

i do the postmap /etc/postfix/virtual/valias when if i change smth in there
and i restart postfix anytime i change smth in main.cf

but still mail from dom2.org has name@dom1.com on the sender part when i recieve the mail i sent to my gmail acoount.

Can ayn1 tell what's wrong?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th August 2009, 13:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Did you set the correct sender address in your email client?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd August 2009, 19:48
cakar cakar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No, i did it and it has the required domain name at the sender part thanks a lot!!!!!! : )
But when i send it from the web interface, domainname.tld/squirrelmail it still has the primary domain appended.

Do you think it might be related to the mail server i'm using? I don't know if I must set up a new mail server for that or if i can just use the older one (mail.1st_domain.tld) as the mail server.
thnx again.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th August 2009, 13:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

You must also set the correct sender address in your webmail program.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
cakar (24th August 2009)
  #5  
Old 24th August 2009, 14:24
cakar cakar is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

ok i did that too, and that was quite stupid for me not to be able to do it my ownself.

Thnx a lot.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
postfix, virtual, wrong domain appended

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error: File /root/rpm/SOURCES/postfix-2.3.3-vda.patch: No such file or directory mxtdn Installation/Configuration 1 25th July 2009 10:20
421 Unexpected failure Lizard King Installation/Configuration 20 7th July 2009 21:43
HELP: Postfix on Lenny: NO STARTTLS MESSAGE zeus80 HOWTO-Related Questions 2 26th March 2009 19:54
Postfix problem email new domain f4b10 General 5 20th March 2009 09:41
Weird Postfix Problem Anthony Server Operation 3 2nd July 2008 00:01


All times are GMT +2. The time now is 16:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.