#1  
Old 5th August 2009, 15:24
scandal32 scandal32 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 56
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PowerDNS

Hi

Can anyone tell me (send?) how to write plugin to use PowerDNS instead builted-it dns?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th August 2009, 12:59
agoston agoston is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think no module needed just a properly configured powerdns. Which linux distribution are you using? I will do powerdns setup on gentoo.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th August 2009, 13:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Powerdns uses a different table structure then mydns and as far as I know you can not specify the sql queries in the powerdns configuration so falko has written a wrapper plugin for ispconfig.

There is a powerdns plugin in SVN, but you have to enable it manually.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 12th August 2009, 13:27
agoston agoston is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You CAN specify the querys in powerdns.

http://downloads.powerdns.com/docume...s.html#AEN5649

But first I will check the module.

BTW, do mydns do NOTIFY to the slaves?
Reply With Quote
  #5  
Old 12th August 2009, 13:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Thats even better, then we can remove the plugin and offer a custom powerdns config file instead.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 12th August 2009, 13:32
agoston agoston is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, then I won't check the modules, do the queries instead
Reply With Quote
  #7  
Old 13th August 2009, 12:26
agoston agoston is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Is there any rule howto prompt the user to make selection in the install between for example powerdns and mydns? I can hack the install to configure powerdns instead of mydns, but I was wandering if there is a nicer solution...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using Server IP Address/Hostnames with PowerDNS (With MySQL Backend) & Poweradmin need_a_linux_brain HOWTO-Related Questions 0 12th May 2009 21:55
PHP & PowerDNS and PowerAdmin on CentOS 5.3 need_a_linux_brain HOWTO-Related Questions 9 4th May 2009 15:42
perfect fedora 10 - MyDNS vs PowerDNS robertlouwen HOWTO-Related Questions 1 15th April 2009 17:09
PowerDNS with PowerAdmin Noodle2732 HOWTO-Related Questions 9 13th March 2009 08:37
Powerdns Support jcid Feature Requests 0 20th August 2005 21:49


All times are GMT +2. The time now is 02:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.