Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th August 2009, 07:28
shelzmike shelzmike is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default VirtualHost Apparently Not Working (PHPList)

Hello All -

To start with, I am definitely a newbie when it comes to linux (using Ubuntu Jaunty after a brief unhappy attempt at Fedora11). However, I am more familiar with Apache.

Anyway, I just installed PHPList using the tutorial found here: http://www.howtoforge.com/setting-up...letter-manager

Which, for the most part was really good and there were only a few spots that I was a little confused about.

Anyway, so far everything seems like it is working with PHPList, but the virtual host set up step here (in the tutorial) is not working on my machine.

For instance, I can get to the admin set up for PHPList by typing the full path directly (ex. http://localhost/www/web/lists/admin)

however, I cannot simply get to it the way I should be able to using my Vhost. (Which should be http://localhost/phplist/admin)

You can take a look there that will give you a hint at what I did - I followed it to the letter. Is there something missing in that tutorial that I am missing? Thanks!

FYI - here is my phplist file:

Code:
NameVirtualHost **.*.*.*7:80

<VirtualHost **.*.*.*7:80>

    ServerName pftechgroup.dyndns.org
    ServerAdmin shelzmike@embarqmail.com
    DocumentRoot /var/www/www/web

    LogLevel warn
    ErrorLog /var/log/apache2/www_error.log
    CustomLog /var/log/apache2/www_access.log combined

</VirtualHost>
BTW - the IP address is valid, of course. Could it be my serverName? Right now, I do not have a static IP address but will get getting another one soon. I am using DynDNS to test this app. Thanks in advance for help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th August 2009, 09:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

You're using the wrong IP in the VirtualHost directive. If you call that web site by localhost, you must use 127.0.0.1, or better

Code:
<VirtualHost *:80>
to make it listen on all IPs.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 10th August 2009, 17:36
shelzmike shelzmike is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thank you for the response. I will try this and see if that works. I did try *:80 but might have had the syntax wrong though. I will report back regardless of the outcome.

Thanks for the help!

Mike
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3.0.0.8 RC1 released till General 92 22nd February 2010 09:52
Issues with MyDNS and ISPConfig 3.0.0.8 koltz General 36 3rd March 2009 15:40
ISPConfig virtual web pages not working mike_phi Installation/Configuration 8 7th May 2008 16:51
DNS stop working MZH General 3 22nd February 2008 11:10
PHP doesn't work! JimmiJames Server Operation 1 30th January 2007 12:30


All times are GMT +2. The time now is 18:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.