#1  
Old 20th April 2006, 04:05
mrks mrks is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix and saslauthd problem

Everything is working okay when i use the webmail, but when i use thunderbird i have this errors. I have checked smtp for authorization with the right username web1_user.

here is my maillog:
Code:
Apr 19 19:53:19 fast postfix/smtpd[7367]: connect from unknown[XX.XX.XX.XX]
Apr 19 19:53:22 fast postfix/smtpd[7367]: warning: unknown[XX.XX.XX.XX]: SASL PLAIN authentication failed
Apr 19 19:53:28 fast postfix/smtpd[7367]: warning: unknown[XX.XX.XX.XX]: SASL LOGIN authentication failed
Apr 19 19:53:35 fast postfix/smtpd[7367]: lost connection after AUTH from unknown[XX.XX.XX.XX]
Apr 19 19:53:35 fast postfix/smtpd[7367]: disconnect from unknown[XX.XX.XX.XX]
from main.cf
Code:
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
smtpd_sasl_local_domain = munem.it-box.org
broken_sasl_auth_clients = yes

smtpd_recipient_restrictions =
   permit_sasl_authenticated,
   permit_mynetworks,
   check_relay_domains
netstat -tap
Code:
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN      31803/xinetd
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      1552/master
tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN      31803/xinetd
/etc/postfix/sasl/smtpd.conf
Code:
pwcheck_method: saslauthd
mech_list: login plain
ps auxw | grep sasl
Code:
root      1447  0.0  0.0  2136  660 ?        S    Apr17   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/run/saslauthd/mux -a shadow
it's sadow not pam

i don't know what to do next tryed everything i can find

Any ideas?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th April 2006, 17:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Have you tried with pam?
Which distribution do you use? Did you follow any of the "Perfect Setup" tutorials on HowtoForge?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st April 2006, 02:14
mrks mrks is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm on redhat 9 and no i didn't use any of the tutorials

i have saslauthd 2.1.10 and postfix 1.1.12

Regards
Reply With Quote
  #4  
Old 21st April 2006, 11:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Have you tried with pam?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st April 2006, 12:48
r12dk r12dk is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had simular problem.
The solution was to change

smtpd_sasl_local_domain = munem.it-box.org

to

smtpd_sasl_local_domain =

or simply just comment it out.
Reply With Quote
  #6  
Old 21st April 2006, 21:28
mrks mrks is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

i've removed everything and manage to do it usiong this tutorial: http://www.howtoforge.com/howto_post...auth_tls_howto i don't know what it was before

Thanks anyway it's working now
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SASL AUTH with postfix on Sarge keulu Server Operation 6 31st August 2006 22:49
postfix auth problem (sasl) lerra Installation/Configuration 40 10th May 2006 23:36
IIMAP/POP3 problem sodapop Installation/Configuration 6 21st February 2006 08:00
Perfect Setup - Fedora Core 3 - saslauthd problem Median Installation/Configuration 28 29th January 2006 18:51
saslauthd problem ... tmwtp Server Operation 11 16th October 2005 16:50


All times are GMT +2. The time now is 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.