Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 1st February 2010, 23:50
mooseman mooseman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Hi,

Changed back the maildrop lines in the master.cf and ran:
chown -R vmail:vmail /var/vmail

I then restored the backup of my queues from earlier this afternoon.

My queue count is back up and rising.

--
Dan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 1st February 2010, 23:57
troggie_0092 troggie_0092 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also have the same problem.

I did a apt-get upgrade, the server installled an "maildrop update" and ever since then the error messages such as "Unable to open mailbox" and "Permission denied, Unable to open mailbox".

Is there a permission file or access grant I need to set?
Reply With Quote
  #33  
Old 2nd February 2010, 00:34
mooseman mooseman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

How do we do a roll back?
Reply With Quote
  #34  
Old 2nd February 2010, 00:41
troggie_0092 troggie_0092 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

What if we booted with the old kernel (8.10), that should have the old config, wouldn't it?

Can't the people who released the maildrop update, patch it?
It just doesn't want to change to the /var/vmail directory
Reply With Quote
  #35  
Old 2nd February 2010, 01:25
troggie_0092 troggie_0092 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I commented out :

#virtual_transport = maildrop

and emails were delivered by virtual

Hope this helps
Reply With Quote
  #36  
Old 2nd February 2010, 03:37
mooseman mooseman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I presume you made that modification in the main.cf?.. I tried the same mod and restarted postfix and the queue is still stuck .

your queue is flowing now?

--
Dan
Reply With Quote
  #37  
Old 2nd February 2010, 03:50
mooseman mooseman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I also got the following error in the mail.err log:

postfix/virtual[3992]: fatal: main.cf configuration error: virtual_mailbox_limit is smaller than message_size_limit

any ideas?
Reply With Quote
  #38  
Old 2nd February 2010, 04:41
rforsythe rforsythe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 2 Posts
Default

See my other post here for the maildrop fix:
http://www.howtoforge.com/forums/sho...260#post218260

For the mailbox_size error, not sure when it started but I fixed it by commenting out this:

#message_size_limit = 0

And adding this:

message_size_limit = 10240000000
virtual_mailbox_limit = 0

I think the virtual_mailbox_limit has a default value that conflicts when not set.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to rforsythe For This Useful Post:
mooseman (2nd February 2010), till (2nd February 2010)
  #39  
Old 2nd February 2010, 05:39
mooseman mooseman is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Man I wish I had seen that post earlier... I can't believe my earlier search didn't pick it up.. anyway..

I ran the three commands and BINGO Mail Queues Flushed and email delivered to the proper place!

SOLUTION:
aptitude install maildrop=2.0.4-3
postfix flush
aptitude hold maildrop


Thanks rforsythe!!

:-)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to mooseman For This Useful Post:
primal23 (2nd February 2010), SupuS (14th June 2010)
  #40  
Old 2nd February 2010, 09:10
jamesloker jamesloker is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thank you all for your help. I agree mooseman, why didn't that come up in the searches? that is the absolute trick!
School is back on track and receiving emails
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
imap, mail, mailbox, maildrop, s_connect()

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LB1 Not Taking Over Shared IP Using Heartbeat 2.1.3 On FC10 64Bit asyadiqin Installation/Configuration 5 11th February 2009 20:11
Apache2 Freezes celtic Server Operation 31 28th May 2007 17:18
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 03:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.