Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Developers' Forum

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd July 2009, 17:47
IzFazt IzFazt is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default 3.0.1.4 changes or bug in the firewall?

After upgrading to the beta only port 20 shows in the server internal firewall setup. When adding extra ports for FTP PASV mode server crashes, nobody and nothing can get in, controle pannel can not be reached. I renamed the database, reinstalled and swapped database back, and to my surprise the changes had not been written to the database. Only port 20 shows.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th July 2009, 14:25
popper2001 popper2001 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Good to see, that I'm not alone: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=37637
Reply With Quote
  #3  
Old 28th July 2009, 17:42
popper2001 popper2001 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Solved

Since I got not reply yet, I did a little research in the code and there seems to be actually a bug that causes an empty string at the TCP and UPD ports in /etc/Bastille/bastille-firewall.cfg as I already described here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=37637.

To solve the problem for the actual beta I did the following:

Code:
 vi /usr/local/ispconfig/server/plugins-enabled/firewall_plugin.inc.php
changed line 88 from
PHP Code:
if($p_int 0$tcp_ports .= $p_clean ' '
to
PHP Code:
$tcp_ports .= $p_clean ' '
and line 103 from
PHP Code:
if($p_int 0$udp_ports .= $p_clean ' '
to
PHP Code:
$udp_ports .= $p_clean ' '
@falko & till: Because this bug is not funny at all (since servers can get inaccessable), I suggest a quick fix for that in the distributed code!
Reply With Quote
  #4  
Old 28th July 2009, 18:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,395
Thanks: 833
Thanked 5,490 Times in 4,322 Posts
Default

The distributed code is a beta version and no final. The beta version is for testing and to find bugs. The bug will be fixed in the 3.0.1.4 final.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th July 2009, 10:53
popper2001 popper2001 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Thanks, till! Perhaps "lost in translation": I really like ISPConfig and I know what betas are for ... Anyhow: Thanks for your work and for the bugfixing.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High Availability (Load Balancing) behind a firewall geek.de.nz Server Operation 7 4th January 2011 13:58
firewall problem after update to 2.2.23 - probably a bug?! blocker General 3 18th August 2008 15:17
Running customised firewall script -RHEL 4 sud.tech Technical 0 12th June 2008 15:17
ISP Services firewall page ustoopia Feature Requests 2 17th July 2007 18:39
I need a suitable firewall. agul Server Operation 4 23rd November 2005 00:12


All times are GMT +2. The time now is 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.