Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd July 2009, 12:05
blocker blocker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 177
Thanks: 9
Thanked 4 Times in 4 Posts
Question Debian enomalism slow guest network

Hello,

I have installed debian lenny 64 as host, then installed the enomalism and again debian lenny 64 as guest, everything is cool, but i have noticed that the guest system has very slow network, for example when i copy something via ssh from a computer which is in the same network 100 Mbps it starts at 10 Mb/s and slows down very fast to 100 Kb/s, then in a minute the transfer gets stalled
What can be the problem here, any ideas?

Thanks!

Update: When i copy directly to the host OS, there is no problem it uses 100% capacity of the line....

Update2: Same happens when i try to copy from the host to the guest via scp - the connection gets stalled, and the guest OS seems to not have network connection anymore, when i connect via vnc, everything looks OK, there are also no bad entries in some of the logs, restarting the network fixes the problem, but once the network gets loaded again, the same happens...

Last edited by blocker; 23rd July 2009 at 12:15. Reason: update2
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd July 2009, 13:07
blocker blocker is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 177
Thanks: 9
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Talking Debian lenny 64 Host + KVM + enomalism + Debian lenny 64 Guest + Slow network SOLVED!

Hello,

i have found out what the problem was:

The Host system has the following ethernet adapter:
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)

The Guest is detecting (i do not know exactly why, but that was not the real problem):
00:03.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 20)

The real problem was that the Guest was loading the wrong driver - 3139too, i unloaded it and loaded the 3139cp, and everything is working very fast now. Just copied 1,1GB archive using the 100% of the network capacity!!!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to blocker For This Useful Post:
falko (24th July 2009)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[debian 5 + ispconfig 3] Unable to send mail tanakskool HOWTO-Related Questions 6 4th November 2009 19:20
Bind Failed christoph2k HOWTO-Related Questions 4 28th April 2007 01:57
Slow network performance reading data JoeySpace Installation/Configuration 2 10th April 2007 18:42
Perfect Xen 3.0 setup for Debian gurneyzap HOWTO-Related Questions 4 26th March 2006 12:30
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 15:42


All times are GMT +2. The time now is 04:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.