Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th August 2009, 06:12
renegadeviking renegadeviking is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Windows 7 IP address limited connectabilty

Hi, I have limited internet connectivity and no network access in Windows 7. I look at the IPconfig and it has a lot of ff0faa4dbd2:22gfdlj in place of any iP address except the IPv4 one. What do I do about this? Reinstall.

Tried IPconfig /refresh and it failed. I have a netgear MIMO router. Oh and my PC connects to the router fine. The IP address is the problem otherwise I would get numbers instead of f0faa4dbd2:22gfdlj.

Anyone with a solution?

Thx. Your friend,

Renegadeviking.

Last edited by renegadeviking; 19th August 2009 at 06:21.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th August 2009, 11:19
matey matey is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 93
Thanks: 13
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Default

Unfortunately this is a common problem even in XP, usually happens in a Laptop computers.
I have seen this in few places (may be they just happen to have a laptop and may be unrelated to the brand of network card?).
But the easiest solution is to do ipconfig /renew
if that does not work, you have to disable the network card (or physically turn it off) wait a minute and then turn it on.
Also sometimes just a reboot will correct the problem.
I have been trying to find out why, myself but have not been successful.
I am suspicious about the NIC in the computer tho bcs for instance my laptop which is an MSI has no problem using the same router as my sister who has to constantly fight this problem! She is using a Compaq laptop and it only happens to her?!

Anyway if you find out anything, please let us know.
Thanks!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misc Post config problems... tonysch Installation/Configuration 3 29th June 2009 08:45
Postfix not responding to telnet CarbonCopy Server Operation 6 8th May 2009 05:39
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Getting e-mail working hansoffate Installation/Configuration 29 13th August 2008 16:33
apache2 problem laser144 Server Operation 8 15th March 2007 17:32


All times are GMT +2. The time now is 18:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.