Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th April 2006, 21:41
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email seemingly not working...

I'm having a very similar error as this thread.
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=371

let me start out by saying the forwards work, I setup a seperate server with only a standalone mail server running to test router and network config and it worked fine. However I'd really like to use ISPconfig for everything.

Here's the general email I get back after trying to use another external address to send to this machine.

Quote:
This is the Postfix program at host nickel.vcn.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

<duplex@gquit.com>: host 209.193.68.93[209.193.68.93] said: 554
<duplex@gquit.com>: Relay access denied (in reply to RCPT TO command)
My forwards are setup, my domain is forwarded correctly, and firewall's do not seem to be blocking anything. I use debian 3.1/sarge. I used the perfect setup guide and followed every single step to the letter in setting my machine up from a fresh format to it running now.

I am finding nothing in the documentation thus far that's helped so if anyone could shed some light that would be great.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th April 2006, 21:58
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
Default

Are the MX-records within the DNS-records of your domain-registrar pointing to your server?

In your router:
Did you setup portforwarding and open ports within your router correctly?
(look at ports 25 & 110).

Hans
Reply With Quote
  #3  
Old 17th April 2006, 22:16
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^ read above...

That information has been posted in my original post, when I originally posted it.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th April 2006, 11:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Code:
<duplex@gquit.com>: host 209.193.68.93[209.193.68.93] said: 554
<duplex@gquit.com>: Relay access denied (in reply to RCPT TO command)
Please make sure you enabled "Server requires authentication." in your email client.
Is 209.193.68.93 your public IP address, or is it some other server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th April 2006, 17:26
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That would be my public static IP address, which works when I setup a standalone e-mail server. Also my client is setup correctly.

Last edited by Duplex; 18th April 2006 at 17:29.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th April 2006, 17:56
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone have an actual walk through of creating your first client, site, email addresses for this software? I have yet to see any definitive documentation describing the use of the individual components of this compilation of software. If I knew how to use it I'd be more than happy to help but as you can see I am currently unable to complete the simple tasks.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th April 2006, 22:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Duplex
Does anyone have an actual walk through of creating your first client, site, email addresses for this software? I have yet to see any definitive documentation describing the use of the individual components of this compilation of software. If I knew how to use it I'd be more than happy to help but as you can see I am currently unable to complete the simple tasks.
There is no howto that describes the steps.

The documentation describing all features and what to enter in which input field is here:

http://www.ispconfig.org/documentation.htm

The steps are as follows:

1) add a reseller
2) add a client
3) add a website
4) Add an email user wehere you check the "administrator" checkbox. This email user will be the site administrator. When you use the username and poswword to connect from an FRT client, you will be able to upload your html pages.
5) add as many other email users as youu need.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 18th April 2006, 22:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Duplex
Also my client is setup correctly.
Did you enable "Server requires authentication.", as described here? http://mail.cs.uiuc.edu/relay/outlook-config.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 19th April 2006, 09:07
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've tried every OE setup in the book nothing works. Thus far my mail logs are showing that the email is not relaying...


Code:
Apr 18 23:20:45 main postfix/qmgr[3879]: 7B57E70401C: from=<>, size=2403, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:20:45 main postfix/smtp[1156]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:20:45 main postfix/smtp[1156]: 7B57E70401C: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=26000, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 18 23:37:25 main postfix/qmgr[3879]: 2259E704021: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:37:25 main postfix/qmgr[3879]: 2CDF570401E: from=<>, size=2403, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:37:26 main postfix/smtp[1376]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:37:26 main postfix/smtp[1377]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:37:26 main postfix/smtp[1376]: 2259E704021: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=386342, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 18 23:37:26 main postfix/smtp[1377]: 2CDF570401E: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=28000, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 18 23:54:05 main postfix/qmgr[3879]: 534F270401D: from=<root@tech-xpress.com>, size=1862, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:54:05 main postfix/qmgr[3879]: BF191704020: from=<admispconfig@tech-xpress.com>, size=610, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:54:05 main postfix/qmgr[3879]: A2203704024: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1615]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1616]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1617]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1615]: 534F270401D: to=<root@tech-xpress.com>, orig_to=<root>, relay=none, delay=396917, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1616]: BF191704020: to=<support@tech-xpress.com>, relay=none, delay=387320, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 18 23:54:05 main postfix/smtp[1617]: A2203704024: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=382820, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:10:45 main postfix/qmgr[3879]: BFC93704023: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:10:45 main postfix/qmgr[3879]: CB1E3704025: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:10:45 main postfix/qmgr[3879]: EEAFD704026: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:10:45 main postfix/qmgr[3879]: 7BCF9704022: from=<customdesign@vcn.com>, size=1576, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1839]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1841]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1842]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1843]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1839]: BFC93704023: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=383827, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1841]: CB1E3704025: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=383704, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1842]: EEAFD704026: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=381884, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1843]: 7BCF9704022: to=<web1_duplex@tech-xpress.com>, orig_to=<duplex@gquit.com>, relay=none, delay=381292, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:27:25 main postfix/qmgr[3879]: 7B57E70401C: from=<>, size=2403, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:27:26 main postfix/smtp[2051]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:27:26 main postfix/smtp[2051]: 7B57E70401C: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=30001, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:44:05 main postfix/qmgr[3879]: 2259E704021: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:44:05 main postfix/qmgr[3879]: 2CDF570401E: from=<>, size=2403, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 00:44:05 main postfix/smtp[2263]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:44:05 main postfix/smtp[2264]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 00:44:05 main postfix/smtp[2263]: 2259E704021: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=390341, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 00:44:05 main postfix/smtp[2264]: 2CDF570401E: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=31999, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 01:00:45 main postfix/qmgr[3879]: 534F270401D: from=<root@tech-xpress.com>, size=1862, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 01:00:45 main postfix/qmgr[3879]: BF191704020: from=<admispconfig@tech-xpress.com>, size=610, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 01:00:45 main postfix/qmgr[3879]: A2203704024: from=<>, size=2476, nrcpt=1 (queue active)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2524]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2525]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2526]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2524]: 534F270401D: to=<root@tech-xpress.com>, orig_to=<root>, relay=none, delay=400918, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2526]: A2203704024: to=<admispconfig@tech-xpress.com>, relay=none, delay=386821, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
Apr 19 01:00:46 main postfix/smtp[2525]: BF191704020: to=<support@tech-xpress.com>, relay=none, delay=391321, status=deferred (connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused)
There's the last several lines of the mail servers log. I suck at understanding log files so excuse me if I've looked over the problem like an idiot. I post this because I don't believe it's my OE setup but rather the server config that I've messed up somewhere. Just really not sure where. And I have already read through and followed the instructions on the websites documentation and that has gotten me no where so far. I am unable to see where I may have and or did miss configure things. Any further help would be much appreciated as always, thanks.
Reply With Quote
  #10  
Old 19th April 2006, 09:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
 
Default

Quote:
Apr 19 00:10:45 main postfix/smtp[1839]: connect to tech-xpress.com[209.193.68.93]: Connection refused (port 25)
tech-xpress.com is not your local server?

Then check your firewall and ask your provider if they allow connections on port 25.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 19:43
mail not working krishol Installation/Configuration 5 18th April 2006 10:52
Can't receive email for aliases sbecker Installation/Configuration 10 4th April 2006 16:51
UebiMiau locks out after server receives email sbecker Installation/Configuration 2 25th March 2006 00:00
Recreate email Felipe General 3 13th December 2005 21:45


All times are GMT +2. The time now is 06:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.