Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st July 2009, 06:30
Tripytaka Tripytaka is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default .bin wont install - (tried everything?)

Hi All,

I followed the tutorial “Perfect Ubuntu Server 9.04 ISPConfig3” and have set up my server to be an ISP and can access my website from the outside world. I have installed Joomla and in folders under Joomla Moodle, JFusion and Lime Survey. Everything is working perfect.

The last part of my plan is causing me some grief. I want to install the Jasper Soft BI Suite. I have downloaded “jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin” and it is sitting on my desktop. I have followed the jasper Server install pdf and successfully installed Apache Tomcat and Java.

I have studied forums, websites and the great “How to install ANYTHING in Ubuntu”, but when I follow the instructions to install a .bin file the installation fails.


I open the terminal and here's what I enter:

cd Desktop
ls
sudo chmod +x jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
./jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin



Here is the result.


myuser@myserver:~$ cd Desktop
myuser@myserver:~/Desktop$ ls

administration-console jasperserver-3.5.0-bin.zip
jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
BI Software
How to install ANYTHING in Ubuntu.pdf

myuser@myserver:~/Desktop$ sudo chmod +x jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin

myuser@myserver:~/Desktop$ ./jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
bash: ./jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin: No such file or directory

myuser@myserver:~/Desktop$


I have tried:

chmod 755
sudo ./
sudo su (then enter password)

Why is it telling me: No such file or directory” when the 'ls' command clearly shows the .bin sitting on my desktop? Is there a step I am missing?

According to the tutorials and forums the above command should launch the .bin into action the same way double clicking an .exe does. But for me it does not.

How do I get this thing to install. I am old-school .exe and this .bin process is causing me grief. I am familiar with .bin as a mountable image file, but I cannot burn an image with the jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin

One thing I thought of could be this part of the “Perfect Server” tutorial.

9 Change The Default Shell

/bin/sh is a symlink to /bin/dash, however we need /bin/bash, not /bin/dash. Therefore we do this:
dpkg-reconfigure dash
Install dash as /bin/sh? <-- No
If you don't do this, the ISPConfig installation will fail.

Can someone please point me in the right direction. I have tried to help myself by reading all the forums I can find, following the instructions, but this .bin has got me beat.

I have tried all the install scripts I can find, and also different .bin files - i always get the same result. Maybe there is something within Ubuntu itself that is blocking the installation of a .bin.

Please help. Any and all assistance is greatly appreciated.

Regards -Tripytaka
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd July 2009, 17:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la ~/Desktop/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd July 2009, 01:37
Tripytaka Tripytaka is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks Falko

Hi Falko,

Thanks for the reply and for your fantastic tutorials.

Here is the output:

myuser@myserver:~$ ls -la ~/Desktop/
total 1436
drwxr-xr-x 9 administrator administrator 4096 2009-07-23 10:30 .
drwx------ 36 administrator administrator 12288 2009-07-22 14:35 ..
drwxr-xr-x 6 administrator administrator 4096 2009-07-21 23:22 administration-console
drwxr-xr-x 7 root root 4096 2009-07-18 00:15 biserver-ce
drwxr-xr-x 3 administrator administrator 4096 2009-07-21 23:22 biserver-ce-3.0.0-STABLE
drwx------ 5 administrator administrator 4096 2009-07-23 10:30 BI Software
drwxr-xr-x 3 administrator administrator 4096 2009-07-21 20:03 Clean Up
-rwx------ 1 administrator administrator 1400285 2009-07-20 10:39 How to install ANYTHING in Ubuntu.pdf
-rwx------ 1 administrator administrator 238603076 2009-07-17 02:47 jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
drwxr-xr-x 6 administrator administrator 4096 2009-07-22 00:39 pentaho-demo
drwxrwxr-x 3 administrator administrator 4096 2009-07-22 14:34 sun-java6-6-14
-rw-r--r-- 1 administrator administrator 351 2009-07-21 18:37 Unsaved Document 17~
myuser@myserver:~$

Yesterday I had some issues with Java, so i reinstalled Java using a .bin file and it went perfectly.

On the JasperForge forum there is also another person having problems with the Jasper .bin installer, so i think it might be crook.

Regards -Tripytaka
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd July 2009, 14:30
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

As administrator, run
Code:
chmod 755 ~/Desktop/jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
Then try again.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd July 2009, 14:40
Tripytaka Tripytaka is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your assistance Falko.

Here is the output.

administrator@uiserve:~$ sudo su
root@uiserve:/home/administrator# cd Desktop
root@uiserve:/home/administrator/Desktop# ls
jasperserver-3.5.0-bin
jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
jasperserver-3.5.0-windows-installer.exe
root@uiserve:/home/administrator/Desktop# chmod 755 ~/Desktop/jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin
chmod: cannot access `/root/Desktop/jasperserver-3.5.0-linux-installer.bin': No such file or directory
root@uiserve:/home/administrator/Desktop#

Regards - Tripytaka
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd July 2009, 14:43
Tripytaka Tripytaka is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have also reformatted my hdd and installed Ubuntu 8.04 64b.
Reply With Quote
  #7  
Old 24th July 2009, 19:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Strange. I have no idea what's going on...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 12th January 2010, 22:32
jdowns jdowns is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I had the same problem. Running strace showed that it was a missing library. A little bit of research told me that jasperserver needs a 32 bit version of one of the libraries. I installed ia32-libs and it worked for me. I'm using ubuntu server 9.04 64 bit.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jdowns For This Useful Post:
falko (13th January 2010)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install failure -- Apache 1.3 missing? Allen15 Installation/Configuration 11 24th February 2009 10:53
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 11:46
problem install perl modules Cirox Installation/Configuration 10 16th May 2007 17:04
install Net::DNS chrno Installation/Configuration 4 5th September 2006 18:01
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 17:04


All times are GMT +2. The time now is 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.