Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 19th April 2006, 15:42
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

OR I could point the domain using nameservers to my ispconfig server and let my server do all the dns work.

BUT having both running... third party and ISPConfig could be the reason everything was getting messaed up and mail not working ect...

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 19th April 2006, 22:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,730 Times in 2,568 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
OR I could point the domain using nameservers to my ispconfig server and let my server do all the dns work.
http://www.howtoforge.com/forums/sho...92&postcount=4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #23  
Old 21st April 2006, 15:31
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Got it working now, I had left the firewall turn on on the router.

So now all mail is working using the webmail stsrem, however when I try and connect through an email client like Outlook it fails when trying to send and get mail, but it does pass the test of finding the mail server.

Any ideas

Thanks
Reply With Quote
  #24  
Old 21st April 2006, 17:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,730 Times in 2,568 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
however when I try and connect through an email client like Outlook it fails when trying to send and get mail, but it does pass the test of finding the mail server.
What's the exact error message? Any errors in the mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #25  
Old 21st April 2006, 21:46
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Ok worked a few things out.

1) I dont know if its something other people should know but on my suse10 64bit system I need to replace a line in the main.cf file to say reject_unauth_destination on the line smtpd_recipient_restrictions you replace the last part with the part above.

2) The second bit is that if I log onto the webmail from anywhere I user the login name user1@domain.co.uk but when I use outlook you need to use webid-user1.... how can I make it so that they can enter either their email address or the webid-user.

Thanks
Reply With Quote
  #26  
Old 22nd April 2006, 16:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,730 Times in 2,568 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
2) The second bit is that if I log onto the webmail from anywhere I user the login name user1@domain.co.uk but when I use outlook you need to use webid-user1.... how can I make it so that they can enter either their email address or the webid-user.
You cannot change that. In Uebimiau you use email addresses as login names, in email clients like Outlook Express you use the username (e.g. web1_username).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #27  
Old 27th April 2006, 12:46
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
 
Default

oh course the one thing I could do is set ISPC to not use any prefix and then I would be able to use email addresses as usernames, but would then be restricted to not being able to have duplicate usernames.

Thanks for your help on this one
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tlsmgr webmail problem, suse 9.3 perfect setup dschmid Installation/Configuration 44 2nd April 2006 18:55
Uebimiau webmail problem rosa hsiao General 4 9th January 2006 10:09
Problem with Webmail URL, uses local network and not internet danf.1979 General 8 24th December 2005 16:24
webmail klient quota problem? jernis Installation/Configuration 9 30th November 2005 22:14
Problem with webmail MyLinux General 10 17th September 2005 14:31


All times are GMT +2. The time now is 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.