Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th July 2009, 08:50
bolt bolt is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig3+ISPConfig2= problem

Hello everyone!
Immediately I'm sorry for my English, I from Ukraine...

I have problem with ISPConfig 3 which was installed by manual from http://www.howtoforge.org/perfect-se....2-ispconfig-3

Install without any problems, but when i try configure ISPConfig 3 as primary and ISPC2 as secondary I have problems:

AXFR not work on MyDNS.

MyDNS config:
Code:
[root@bill ~]# cat /etc/mydns.conf

                                # DATABASE INFORMATION

db-host = localhost             # SQL server hostname
db-user = ispconfig             # SQL server username
db-password = superpass         # SQL server password
database = dbispconfig          # MyDNS database name


                                # GENERAL OPTIONS

user = nobody                   # Run with the permissions of this user
group = nogroup                 # Run with the permissions of this group
listen = *           # Listen on these addresses ('*' for all)
no-listen =                     # Do not listen on these addresses


                                # CACHE OPTIONS

zone-cache-size = 2048  # Maximum number of elements stored in the zone cache
zone-cache-expire = 60  # Number of seconds after which cached zones expires
reply-cache-size = 2048 # Maximum number of elements stored in the reply cache
reply-cache-expire = 30 # Number of seconds after which cached replies expire


                                # ESOTERICA

log = LOG_LOCAL0        # Facility to use for program output (LOG_*/stdout/stderr)
pidfile = /var/run/mydns.pid    # Path to PID file
timeout = 120   # Number of seconds after which queries time out
multicpu = 1    # Number of CPUs installed on your system
recursive =                     # Location of recursive resolver
allow-axfr = yes # Should AXFR be enabled?
allow-tcp = yes  # Should TCP be enabled?
allow-update = yes       # Should DNS UPDATE be enabled?
ignore-minimum = no     # Ignore minimum TTL for zone?
soa-table = dns_soa     # Name of table containing SOA records
rr-table = dns_rr       # Name of table containing RR data
soa-where = server_id = 1               # Extra WHERE clause for SOA queries
rr-where =  server_id = 1               # Extra WHERE clause for RR queries
use-soa-active = yes # To fix bug 295 where active or inactive status is ignored.
use-rr-active = yes# To fix bug 295 where active or inactive status is ignored.
Code:
[root@bill ~]# mydns -v
mydns[32239]: AXFR is enabled
mydns[32239]: TCP ports are enabled
mydns[32239]: DNS UPDATE is enabled
mydns[32239]: DNS NOTIFY is not enabled
mydns[32239]: DNS IXFR is enabled
mydns[32239]: optional 'xfer' column found in 'dns_soa' table
mydns[32239]: optional 'stamp' column found in 'dns_rr' table
mydns[32239]: optional 'serial' column found in 'dns_rr' table
mydns[32239]: ipv4_listerner: bind on socket 6 (TCP) failed: 127.0.0.1+53: Адрес уже используется
In Named log from ISPConfig2:

Code:
Jul 17 09:40:58 ns1 named[22351]: zone xxx.xxx.ua/IN: refresh: unexpected rcode (REFUSED) from master 10.10.10.111#53 (source 0.0.0.0#0)
Jul 17 09:40:58 ns1 named[22351]: zone xxx.xxx.ua/IN: Transfer started.
Jul 17 09:40:58 ns1 named[22351]: transfer of 'xxx.xxx.ua/IN' from 10.10.10.111#53: connected using 10.10.10.1#39498
Jul 17 09:40:58 ns1 named[22351]: transfer of 'xxx.xxx.ua/IN' from 10.10.10.111#53: failed while receiving responses: REFUSED
Jul 17 09:40:58 ns1 named[22351]: transfer of 'xxx.xxx.ua/IN' from 10.10.10.111#53: end of transfer

port 53 is open and listening MyDNS (iptables is off)
Quote:
[root@bill ~]# netstat -apn | grep LISTEN | grep 53
tcp 0 0 10.10.10.111:53 0.0.0.0:* LISTEN 2577/mydns
tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 2577/mydns
tcp 0 0 ::1:53 :::* LISTEN 2577/mydns
At the same time ISPConfig2+ISPConfig2 work fine.

How can I make them work? What am I doing wrong?

PS The thread was written using http://translate.google.com
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th July 2009, 10:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Which mydns-ng version do you have installed?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th July 2009, 10:14
bolt bolt is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

possibly latest:
Quote:
[root@bill ~]# mydns --version
mydns (mydns) 1.2.8.27 (MySQL 5.0.45)

Last edited by bolt; 17th July 2009 at 10:29.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th July 2009, 09:08
bolt bolt is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any ideas?
Reply With Quote
  #5  
Old 20th July 2009, 10:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Did you enter the IP address of the target server in the axfr field of the zone?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 20th July 2009, 10:33
bolt bolt is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Did you enter the IP address of the target server in the axfr field of the zone?
Yes, i did..

Last edited by bolt; 20th July 2009 at 10:48.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix/trivial-rewrite digitalage HOWTO-Related Questions 19 13th March 2013 19:02
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
Suse 11.5 ISPConfig3 squirrelmail problem planetsi Installation/Configuration 2 1st July 2009 00:56
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 04:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 04:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.