Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th July 2009, 14:02
MM- MM- is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Multiserver Prolem / Salve doesnt get updated (jobqeue)

Hi all,

i did install a Multiserver setup with some information i did gathered on this forum. What i did was:

1) Install normal ISPCONFIG Masterserver
2) Install expert installation on Slave
db > localhost
masterserver db > x.x.x.x
ISPCONFIG Interface on Slave > Choose no


After looking at the Jobqeue (on the Masterserver), i saw it just gets filled with Updates for the Slave.

The ispconfig.log on both server is empty.

How can i debug this problem?

PS: If anybody has some notes about the "Replication", that would be great.

Thanks,
MM
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th July 2009, 08:31
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
Default

Try to enable verbose log in the ispconfig server config (/usr/local/ispconfig/server/lib/config.inc.php) on both the master and slave
Code:
$conf["log_priority"] = 0
Check if running
/usr/local/ispconfig/server/server.sh
gives any errors.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Croydon For This Useful Post:
MM- (15th July 2009)
  #3  
Old 15th July 2009, 10:22
MM- MM- is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry i had much todo and didnt dig into it.

After checking the log, i found this very clear message:
WARNING - DB::connect()-> mysql_connect Access denied for user 'ispcsrv5'@'static.169.58.40.188.clients.your-server.de'
SELECT * from user on master, shows that the user is added but with the worng ip / hostname.

The problem is caused by wrong entry's in /etc/hosts.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th July 2009, 10:25
MM- MM- is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

By the way, this message seems more then a WARNING log message )
Reply With Quote
  #5  
Old 16th July 2009, 11:04
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,768
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

You will have to correct the settings in the hosts file and then correct the permission records (allowed hsos) for the user ispcsrv5 in the mysql master database table.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 17th July 2009, 11:42
MM- MM- is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

yeah i did that and ispconfig runs now very nicely. (forgot to say that after figuring out the problem)

Again, shouldn't this message be rated as ERROR?
If yes, should i report a bug?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yum issues el-sid Installation/Configuration 4 10th August 2011 11:01
Centos 4.5, CentosPlus and ISPConfig erebus Installation/Configuration 1 22nd October 2007 23:59
Postfix problem vaio1 General 4 17th October 2007 10:27
Transaction error Perfect FC6 setup ACDII HOWTO-Related Questions 1 6th July 2007 14:56


All times are GMT +2. The time now is 11:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.