Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th July 2009, 23:19
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default Autoresponder problem

For one of my client, I created mailbox and enabeled autoresponder with text somenthing like "test, we're outta here" for testing only.
Now, tht text is sent to every person, who sent mail to that e-mail address, even if autoresponder is turned off. I checked in mysql base, and it is also off.
My guess is, that ispc3 writes autoresponse message to another location.
Where, and how to delete/disable it (make it work properly)?

David
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th July 2009, 13:18
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,501 Times in 4,330 Posts
Default

The autoresponder is in the malbox directory of the user: /var/vmail/domain.tld/user/

Which ISPConfig version do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th July 2009, 14:03
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

I found that directories, and I manualy deleted messages. I also delete domain, mailbox and re-created them.
System error log shows:
Code:
Error  	Possible security violation when deleting the maildir:
which seems to me ok, since I manualy deleted content.

I also noticed records in ISPC Cron log:

Code:
mkdir: missing operand
Try `mkdir --help' for more information.
chown: missing operand after `vmail:vmail'
Try `chown --help' for more information.
Owner of /var/vmail/mailfilters and all subdirs is "vmail"

Any sugestion?

Version is 3.0.1.3
Reply With Quote
  #4  
Old 7th July 2009, 14:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,501 Times in 4,330 Posts
Default

Ok, thats a problem that you deleted the mailbox manually instead pof delering it in ispconfig as ISPConfig is now not able to process any further changes. You will now have to delete the corresponding records in the mail_user and mail_domain database tables too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th July 2009, 16:21
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Ok, thats a problem that you deleted the mailbox manually instead pof delering it in ispconfig as ISPConfig is now not able to process any further changes. You will now have to delete the corresponding records in the mail_user and mail_domain database tables too.
I just deleted email mailbox and email domain and also checked in dbispconfig to be shure, that the records are deleted.
Then I added domain and user mailbox, and when I try to add autoresponder, Ispconfig cron log shows
Code:
mkdir: missing operand
Try `mkdir --help' for more information.
chown: missing operand after `vmail:vmail'
Try `chown --help' for more information.
And also, there is no records in /var/vmail/mailfilters/domain.tld/mailbox
Reply With Quote
  #6  
Old 7th July 2009, 16:30
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,501 Times in 4,330 Posts
Default

Quote:
Then I added domain and user mailbox
How exactly did you add them?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 7th July 2009, 17:29
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
How exactly did you add them?
1. add client
2. add email domain and assign it to client
3. add mailbox

Email is working properly.
Reply With Quote
  #8  
Old 7th July 2009, 18:20
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

I was monitoring tail -f /var/log/ispconfig/cron.log and noticed, that every time I add autoresponder message, I get error

Code:
mkdir: missing operand
Try `mkdir --help' for more information.
chown: missing operand after `vmail:vmail'
Try `chown --help' for more information.
That happens to all clients/mailboxes
Any idea?
System is Debian Lenny
Reply With Quote
  #9  
Old 7th July 2009, 19:47
lano lano is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 94
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

I think I found the problem in the message.
If I (or my customer) writes following message,
Code:
Obvescam vas, da sem na letnem dopustu od 7.7.09. do 21.7.09. LP
then autoresponder works fine. But if customer signs with his name, then I get errors.
Code:
Obvescam vas, da sem na letnem dopustu od 7.7.09. do 21.7.09. LP
Andrej Peternelj
With any other text, responder works OK

Edit:
After testing different text, adding and removing signatures, etc., now sudenly everything started to work fine.

Strange
Reply With Quote
  #10  
Old 4th December 2011, 20:03
vaio1 vaio1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Italy
Posts: 664
Thanks: 77
Thanked 12 Times in 7 Posts
 
Default

Hi guys,

I have the same problem:

Possible security violation when deleting the maildir:

Code:
sh: repquota: not found
mkdir: operando mancante
Usare «mkdir --help» per ulteriori informazioni.
chown: manca l'operando dopo "vmail:vmail"
Usare «chown --help» per ulteriori informazioni.
sh: repquota: not found
I have not deleted any mailbox or mail domain manually. What happens?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 18:58
postfix/trivial-rewrite digitalage HOWTO-Related Questions 19 13th March 2013 20:02
courier-imap rpc problem planet_fox General 2 7th July 2009 16:54
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 05:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 02:56


All times are GMT +2. The time now is 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.