Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th April 2006, 20:01
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Having Problems with KWiFiManager

I am getting this curious error when i run KWiFiManager in Fedora Core 4.

///////////////////////////////////EDIT///////////////////////
I have heard that there is a wireless package that lets you user lwconfig..... that may do it... but i dont know.
Please help
Attached Images
 

Last edited by sbovisjb1; 14th April 2006 at 20:16.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th April 2006, 14:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Please post the output of
Code:
echo $PATH
and
Code:
updatedb 
locate iwlist
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 15th April 2006, 18:44
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Please post the output of
Code:
echo $PATH
/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/opt/jre1.5.0_06/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/root/bin
You have new mail in /var/spool/mail/root

and
Code:
updatedb  

[david@localhost ~]$ updatedb
fatal error: updatedb: You are not authorized to create a default slocate database!

as root 
[root@localhost ~]# updatedb
[root@localhost ~]#                
NOTHING :( (i sustpect my data base was still updated ;))

locate iwlist
/usr/share/man/man8/iwlist.8.gz
/sbin/iwlist
Reply With Quote
  #4  
Old 16th April 2006, 15:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

So iwlist is in /sbin.
As which user did you try to run KWiFiManager? What'S the output of
Code:
echo $PATH
for that user?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 16th April 2006, 17:16
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

i ran it for [david@localhost]

the out out is
[CODE][david@localhost ~]$ echo $PATH
/opt/jre1.5.0_06/bin:/usr/kerberos/bin:/opt/jre1.5.0_06/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/home/david/bin
[CODE]

There is only one user [me]
Reply With Quote
  #6  
Old 17th April 2006, 18:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Try for example
Code:
ln -s /sbin/iwlist /usr/bin/iwlist
The error should then be gone.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 17th April 2006, 20:09
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thank you, i will try that when i get home, because i am at school. Interesting, making a kernel link to another location, thanks again
Reply With Quote
  #8  
Old 17th April 2006, 22:53
sbovisjb1 sbovisjb1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 175
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

That command fixed that error thank you! But now i get even more interesting errors. The program doesnt find an access point and the ip adress is unavaliable, but when i scan it says that no networks are avaliable, regardless that my dad is using wireless internet upstairs and the router is next to me. My drivers are properly installed and when i try to accoustic scan i get these errors.

these are the errors:


(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1".
(no debugging symbols found)
`shared object read from target memory' has disappeared; keeping its symbols.
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1208920384 (LWP 9748)]
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[KCrash handler]
#6 0x003fdee0 in Arts::Synth_FREQUENCY_base::_create ()
from /usr/lib/libartsflow_idl.so.1
#7 0x00404868 in Arts::Synth_FREQUENCY::_Creator ()
from /usr/lib/libartsflow_idl.so.1
#8 0x00cb7e6e in Arts::setValue () from /usr/lib/libmcop.so.1
#9 0x08052d77 in ?? ()
#10 0x08057340 in QWidget::setWFlags ()
#11 0x08059bb3 in QWidget::setWFlags ()
#12 0x053caeb4 in QObject::activate_signal ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#13 0x053cb374 in QObject::activate_signal ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#14 0x057451fb in QTimer::timeout () from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#15 0x053f0d38 in QTimer::event () from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#16 0x053660dd in QApplication::internalNotify ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#17 0x05366a5c in QApplication::notify ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#18 0x001be841 in KApplication::notify () from /usr/lib/libkdecore.so.4
#19 0x0535a972 in QEventLoop::activateTimers ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#20 0x0531035a in QEventLoop:rocessEvents ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#21 0x0537e82b in QEventLoop::enterLoop ()
from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#22 0x0537e736 in QEventLoop::exec () from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#23 0x05365aa9 in QApplication::exec () from /usr/lib/qt-3.3/lib/libqt-mt.so.3
#24 0x0805b6c7 in QWidget::metaObject ()
#25 0x00497d7f in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
#26 0x08052731 in ?? ()
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with groups/grpconv linuxfast General 28 21st April 2008 09:35
Help! Real newbie having problems installing Linux t-kiss Kernel Questions 5 4th April 2006 15:14
problems mysql rayit General 15 1st April 2006 04:57
Problems with postfix-mysql Pelle Installation/Configuration 39 13th November 2005 23:25
Problems getting through the installation klausagnoletti Installation/Configuration 4 26th September 2005 12:23


All times are GMT +2. The time now is 17:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.