Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14th April 2006, 12:36
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default ClamAV doesn't work - fresh installation Version: 2.2.1

I've installed ISPconfig on an fresh Debian Sarge xen host. UebiMiau Webmail was directly installed with the ISP installer.

Everything works fine but ClamAV doesn't work. I've no Idea why?

The maiheader shows that:
Quote:
X-Virus-Status: Failed
X-Virus-Report: /home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/bin/clamscan error 153
X-Virus-Checker-Version: clamassassin 1.2.3 with clamscan / ClamAV 0.88.1/1398/Fri Apr 14 11:03:44 2006
X-UM-Flags: \SEEN
tom

Last edited by tom; 14th April 2006 at 12:40.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th April 2006, 12:49
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

When I try to start clamd with:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/sbin/clamd

I get this:
Quote:
ERROR: Can't get information about user adm42go.
What about the user adm42go?

tom
Reply With Quote
  #3  
Old 14th April 2006, 13:02
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,389 Times in 4,234 Posts
Default

Please try to change with the su command to a mailuser and then run the command:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/bin/clamscan

Did you get any errors?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 14th April 2006, 13:32
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please try to change with the su command to a mailuser and then run the command:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/bin/clamscan

Did you get any errors?
No errors

tom
Reply With Quote
  #5  
Old 14th April 2006, 14:00
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tom
No errors

tom
How are the dependences from clamAV?
Do I need some other .dep packeges maybay?

tom
Reply With Quote
  #6  
Old 14th April 2006, 14:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

No, ClamAV comes with ISPConfig and is compiled from the sources.
Which ISPConfig version do you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 14th April 2006, 14:21
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
No, ClamAV comes with ISPConfig and is compiled from the sources.
Which ISPConfig version do you use?
According to the threadtitle:
fresh installation Version: 2.2.1
:-)

tom
Reply With Quote
  #8  
Old 14th April 2006, 14:54
hastlaug hastlaug is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm not using the new release yet, but maybe you should check the clamassassin script (don't know where it is stored exactly, but I guess you'll find it)

In the upper part of the script there are several pathes to needed programs stored... maybe one of the pathes is wrong? Or maybe one of these programs isn't installed?

My guess: You haven't installed sigtool
Reply With Quote
  #9  
Old 14th April 2006, 15:13
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hastlaug
I'm not using the new release yet, but maybe you should check the clamassassin script (don't know where it is stored exactly, but I guess you'll find it)

In the upper part of the script there are several pathes to needed programs stored... maybe one of the pathes is wrong? Or maybe one of these programs isn't installed?

My guess: You haven't installed sigtool
I've found sigtool already installed in
/home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/bin/sigtool
and
/home/admispconfig/ispconfig/tools/clamav/bin/clamav-config
the pathes and the programs as well seems to be ok.

tom
Reply With Quote
  #10  
Old 14th April 2006, 15:34
hastlaug hastlaug is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Okay, I haven't had a look on the new release, so I could only guess. But I don't have further ideas (yet), sorry...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help with ATI's graphics driver installer Wraithfire Installation/Configuration 25 16th June 2007 13:33
Problems installing NForce4 sound drivers Wraithfire Installation/Configuration 21 16th April 2006 17:30
KErnel not showing all my memory Jorem Kernel Questions 8 13th April 2006 12:59
ClamAV for postfix-courier-mysql (Debian - Sarge) toastmaster HOWTO-Related Questions 2 24th February 2006 19:00
ISPC install stops str2etboy Installation/Configuration 19 28th January 2006 07:18


All times are GMT +2. The time now is 08:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.