Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th October 2007, 15:45
sveronese sveronese is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Venezia, Italy
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with ownership of domains

Hi! I have a problem with ISPconfig.

Scenario:

1 reseller account
3 Clients with 1 personal site for account. (My Colleagues)

We have decide to change and create 3 account reseller with the respective site inside for the administration. We moved the sites from the global reseller to the respective account (new reseller privilege). When I removed client, ISPconfig removed also the client's site (it is written in the documentation). All ok, but one of my collegaues had the brilliant idea to restore the site from the recycled bin *without* restore the client and then empty the recylce bin. Now we have orphan domain and we are unable to:
- move domains from the owner client (was deleted) to another client
- add/remove subdomains from the domains. (the domain is owned by another client)
- remove the reseller account

It's possibile to change the state of the domains from "dependent Site Management" (because the client was deleted) to "independent Site Management" and relate the domains with the reseller accounts?

Thanks in advice.
Sorry for my english
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th October 2007, 11:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,769
Thanks: 840
Thanked 5,608 Times in 4,419 Posts
Default

Quote:
It's possibile to change the state of the domains from "dependent Site Management" (because the client was deleted) to "independent Site Management" and relate the domains with the reseller accounts?
No, thats not possible. Clients and resellers are different "objects" in different database tables. A site can never be owned by a reseller directly.

The only solution that I see at the moment is that you try to change the domain of the site and the co-domains to something that is not used on your server, e.g. domain123.tld and then create a new site for the domain under the correct reseller.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th October 2007, 15:00
sveronese sveronese is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Venezia, Italy
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Thanks for the answer.
I have fixed 2 of the 3 sites (deleted and recreated) but with 1 of this I have problem. The situation is:

- Delete the old site (orphan one, without client related)
- Create a client under the reseller account
- Recreate the site under the correct reseller realated to the correct client.

But, when I login with the reseller or with admin account I'm unable to modifiy the subdomains sections for the new domain created. The error is: "The domin is owned by another customer". If I create a subdomains previous present like "webmail.domain.tld" I receive an error like "The subdomains is already present". All recycle bin are empty.
I try to move the domain to another customer with "move websites" tool but nothing. I try to remove and recreate the domain but nothing. There is a fix to this problem? It is a database issue?

Which is the correct procedure to move the third domain from the "orphan state" to "correct state" ?

Sorry for my english.
Thanks in advice

Simone

Last edited by sveronese; 12th October 2007 at 15:30.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 15:15
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 13:20
Problem using umlaut domains teves General 2 16th February 2007 13:04
Problem with email domains... danf.1979 Installation/Configuration 4 14th March 2006 00:53
Problem with Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL Howto fenix Server Operation 4 11th March 2006 03:53


All times are GMT +2. The time now is 00:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.