Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th August 2005, 03:00
jnoble jnoble is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default (2.0.7) postfix error "greeted me with my own hostname"

here a strange one for ya, (and yes, I did check the forums, and google )

when sending my test server mail, grom my gmail account I get this in the log:


Code:
Aug 23 16:40:09 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:10 server1 postfix/smtpd[13032]: 10C69275974: client=wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/cleanup[13036]: 10C69275974: message-id=<a07b10e105082316401f99b6b9@mail.gmail.com>
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: from=<morcoth@gmail.com>, size=1598, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] greeted me with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] replied to HELO/EHLO with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: 10C69275974: to=<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>, orig_to=<james@verdehosting.com>, relay=wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34], delay=3, status=bounced (mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops back to myself)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: lost connection after EHLO from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/cleanup[13036]: 36380275976: message-id=<20050823234012.36380275976@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 36380275976: from=<>, size=3633, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: removed
and needless to say, the email never gets there, I got this back to gmail:

Code:
 The Postfix program

<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net> (expanded from
   <james@verdehosting.com>): mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
   back to myself


Final-Recipient: rfc822; web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Original-Recipient: rfc822; james@verdehosting.com
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
   back to myself

how odd, Ill be back in the morning, Thanks again,

James
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th August 2005, 10:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,041
Thanks: 841
Thanked 5,660 Times in 4,467 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jnoble
here a strange one for ya, (and yes, I did check the forums, and google )

when sending my test server mail, grom my gmail account I get this in the log:


Code:
Aug 23 16:40:09 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:10 server1 postfix/smtpd[13032]: 10C69275974: client=wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/cleanup[13036]: 10C69275974: message-id=<a07b10e105082316401f99b6b9@mail.gmail.com>
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: from=<morcoth@gmail.com>, size=1598, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] greeted me with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] replied to HELO/EHLO with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: 10C69275974: to=<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>, orig_to=<james@verdehosting.com>, relay=wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34], delay=3, status=bounced (mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops back to myself)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: lost connection after EHLO from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/cleanup[13036]: 36380275976: message-id=<20050823234012.36380275976@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 36380275976: from=<>, size=3633, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: removed
and needless to say, the email never gets there, I got this back to gmail:

Code:
 The Postfix program

<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net> (expanded from
   <james@verdehosting.com>): mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
   back to myself


Final-Recipient: rfc822; web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Original-Recipient: rfc822; james@verdehosting.com
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
   back to myself

how odd, Ill be back in the morning, Thanks again,

James

Have you tried to put this:

Code:
wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
at the end of the file:

Code:
/etc/postfix/local-host-names
Reply With Quote
  #3  
Old 25th August 2005, 00:48
jnoble jnoble is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Resolved

That did it, Thanks again.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st May 2009, 02:58
trexen trexen is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Stockholm
Posts: 169
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 2 Posts
Question error loop back?

I got the same error but the domain i try to mail is att the same server and i mail from a domain at the same server to.

cut from syslog:
--------------------------------------------------------------------------May 1 00:57:04 mail postfix/smtpd[10486]: connect from unknown[80.xx.xx.181]
May 1 00:57:06 mail postfix/smtpd[10486]: 18FC32200B2: client=unknown[80.216.xx.181], sasl_method=LOGIN, sasl_username=web13_marcus
May 1 00:57:06 mail postfix/cleanup[10406]: 18FC32200B2: message-id=<02a301c9c9e7$944fdce0$bcef96a0$@lindberg@mydom ain.se>
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: 18FC32200B2: from=<my.name@mydomain.se>, size=20348, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:07 mail postfix/smtpd[10402]: connect from static-213-xx-xx-61.sme.bredbandsbolaget.se[213.xx.xx.61]
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: warning: host mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25 greeted me with my own hostname

mail.serverdomain.com
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: warning: host mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25 replied to HELO/EHLO with my own hostname

mail.serverdomain.com
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: 18FC32200B2: to=<anders@customerdomain.se>, relay=mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25, delay=1.8,

delays=1.8/0.04/0.02/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for customerdomain.se loops back to myself)
May 1 00:57:07 mail postfix/smtpd[10402]: disconnect from static-213-xx-xx-61.sme.bredbandsbolaget.se[213.xx.xx.61]
May 1 00:57:07 mail postfix/cleanup[10406]: D26B122012E: message-id=<20090430225707.D26B122012E@mail.serverdomain.c om>
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: D26B122012E: from=<>, size=22266, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:07 mail postfix/bounce[10488]: 18FC32200B2: sender non-delivery notification: D26B122012E
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: 18FC32200B2: removed
May 1 00:57:08 mail postfix/pickup[9301]: 29FC92200B8: uid=10010 from=<web13_marcus>
May 1 00:57:08 mail postfix/cleanup[10406]: 29FC92200B8: message-id=<20090430225708.29FC92200B8@mail.serverdomain.c om>
May 1 00:57:08 mail postfix/qmgr[9302]: 29FC92200B8: from=<web13_marcus@mail.serverdomain.com>, size=431, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:08 mail postfix/local[10407]: 29FC92200B8: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.28, delays=0.21/0/0/0.07,

dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
May 1 00:57:08 mail postfix/qmgr[9302]: 29FC92200B8: removed
May 1 00:57:10 mail postfix/smtpd[10486]: disconnect from unknown[80.216.63.181]
May 1 00:57:14 mail postfix/local[10424]: D26B122012E: to=<web13_marcus@mail.serverdomain.com>, orig_to=<my.name@mydomain.se>,

relay=local, delay=6.3, delays=0.06/0/0/6.3, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
May 1 00:57:14 mail postfix/qmgr[9302]: D26B122012E: removed
--------------------------------------------------------------------------

i got 3 external DNS servers running fine.
got 2.2.31 and Debian etch

i dont know if it was after i upgrade from 2.2.27 ithe error starts but before it was no problem to mail the other domain.

i Just did an uppgrade to 2.2.32 works fine but still th same problem as before, cant send to a specific domain..
------
I have try many things now, delete the co-domains, on/off DNS MX records, create new users and som on, nothing works, any sugestions ?
also check my external DNS servers whit several tools all works out fine.
I have seach the internet but i cant find any other goog information.

plz help
Regards
//Marcus

Last edited by trexen; 1st May 2009 at 18:24. Reason: new information 2
Reply With Quote
  #5  
Old 1st May 2009, 19:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Quote:
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: 18FC32200B2: to=<anders@customerdomain.se>, relay=mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25, delay=1.8,

delays=1.8/0.04/0.02/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for customerdomain.se loops back to myself)
Please add customerdomain.se at the end of /etc/postfix/local-host-names and restart Postfix.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 1st May 2009, 19:26
trexen trexen is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Stockholm
Posts: 169
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Then i got this:
--------------
May 1 18:18:14 mail postfix/smtpd[27091]: connect from unknown[80.216.63.181]
May 1 18:18:14 mail postfix/smtpd[27091]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[80.xx.xx.181]: 550 5.1.1 <temp@customerdomain.se>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<my.name@mydomain.se> to=<temp@customerdomain.se> proto=ESMTP helo=<MarcusPC2>
May 1 18:18:18 mail postfix/smtpd[27091]: disconnect from unknown[80.xx.xx.181]
----------

and returning mail:
------------
The following recipient(s) cannot be reached:

'temp@customerdomain.se' on 2009-05-01 18:23
550 5.1.1 <temp@customerdomain.se>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table
-------------------

Regards
//Marcus
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd May 2009, 00:30
trexen trexen is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Stockholm
Posts: 169
Thanks: 15
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Thumbs up Resolved

I was checking local-host-names and some how there was some error another company got mixtup, ex: web1_user@domain1.com web12_user
realy weard, then i empty recycle bin in admin interface and got rid och lots of shit, then all works again.

thanks for letting me thingk loud, and whrite lots of shit, now its solved =)

Regards
Marcus
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Header Checks dirk Installation/Configuration 8 30th May 2010 14:38
Error Postfix misterm Server Operation 6 28th August 2005 11:18
Postfix Errors? bolinux General 5 20th August 2005 17:06
apache oddity 2.0.7 jnoble General 7 19th August 2005 00:59


All times are GMT +2. The time now is 07:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.