Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th June 2009, 16:37
jacek_arwal jacek_arwal is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AWStats error 500

I have installed awstats http://www.howtoforge.org/awstats_ispconfig , I I made some changes ( newer versions ). AWStats generates data. When I log into mypage/awstats I can see
mypage
2009
06

When I press 06 I am redirected to mypage/awstats/...2009-06.html and I am receiving
500 error - Internal Server Error!
The requested URL caused an internal server error

I tried to copy files from this folder to my local computer. On my local computer I can see all of them. They are OK.

So I think that this is a problem of permissions.

Please help ; Jacek
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2009, 22:14
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
Default

what is in your apache error log?
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd June 2009, 09:42
jacek_arwal jacek_arwal is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

In my log I have

[Mon Jun 22 09:34:42 2009] [error] [client 89.76.235.124] (13)Permission denied: exec of '/var/www/web3/web/awstats/awstats.www.mysite.2009-06.html' failed, referer: http://www.mysite/awstats/
[Mon Jun 22 09:34:42 2009] [error] [client 89.76.235.124] Premature end of script headers: awstats.www.mysite.2009-06.html, referer: http://www.mysite/awstats/

mysite means a name of my site
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd June 2009, 10:29
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
Default

What is the output of this 2 commands?

Code:
ls -la /var/www/web3/web/awstats/awstats.www.mysite.2009-06.html
Code:
ls -ld /var/www/web3/web/awstats
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd June 2009, 11:04
jacek_arwal jacek_arwal is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Answers are :

-rw-r--r-- 1 myuser_name web3 79737 2009-06-22 04:00 /var/www/web3/web/awstats/awstats.www.mysite.2009-06.html


drwxr-xr-x 2 myuser_name web3 4096 2009-06-22 04:00 /var/www/web3/web/awstats/
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd June 2009, 21:49
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
Default

That looks fine. What version did you use?

As it's simple html I don't see what could produce the 500 error
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd June 2009, 10:56
jacek_arwal jacek_arwal is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is the newest vesrison from your site RC2.

I think I found the reason but I don't know a solution. If I try to access a statistic by :

http://www.mysite.pl/awstats/awstats...l.2009-06.html

I receive 500 Error

but if I change the name of statistic to awstatswwwmysitepl2009-06.html then I can see it

http://www.mysite.pl/awstats/awstats...pl2009-06.html

So it looks that dots inside names are problems. I configured ISP2 on Mandriva 2009.1 .
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd June 2009, 11:30
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
Default

ok, I see that your domain has a .pl tld is this right?

Maybe your apache is configured to handle .pl file as perl scripts
Reply With Quote
  #9  
Old 23rd June 2009, 11:35
jacek_arwal jacek_arwal is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 23
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think you are right. When I remove .pl form site name it works. Is this possible to resolve it ?
Reply With Quote
  #10  
Old 23rd June 2009, 17:12
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
 
Default

I did not use a mandriva for ages, so I don't know how it's configured by default. If someone knows Mandriva better than me his is welcome to reply.
But try something like:
Code:
grep -r pl *
in you /etc/apache2 directory
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring Awstats for ispconfig feanor Installation/Configuration 26 23rd February 2009 19:14
Awstats config problem Paladinemishakal HOWTO-Related Questions 1 13th February 2009 13:38
Ispconfig + awstats on debian etch Dennis Installation/Configuration 1 19th April 2008 22:57
AWStats jnsc Developers' Forum 5 7th February 2007 14:53
Suse Ispconfig and AWstats shajazzi Installation/Configuration 4 15th May 2006 23:04


All times are GMT +2. The time now is 22:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.