#1  
Old 19th June 2009, 03:56
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Change DNS and IPs

Hello,
right now my DNS config are
dns1.somehost.com
dns2.somehost.com

but, I want to change to
dns1.myhost.com
dns2.myhost.com

The thing is, how can I do that withou mess with everything?
Do I have to do anything on my registrar or just change dns1.somehost.com to my IP address instead?
thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2009, 08:05
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,380
Thanks: 833
Thanked 5,480 Times in 4,314 Posts
Default

You have to change this at your registrar. The DNS Server is alaways a hostname and can not be an IP address.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th June 2009, 11:29
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

cool, can I use ISPConfig to make a nameserver using my own address?
Reply With Quote
  #4  
Old 19th June 2009, 16:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Yes, of course.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 20th June 2009, 01:40
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry for buging you, but can you help me just with that?
right now I have the following config:
dns01.somedomain.com
dns02.somedomain.com

as DNS, and I use the same to connect to my ISPConfig panel:
http://mydomain.somedomain.com:81/

what I would like to do is, remove the somehost.com and put mine like:
ns1.mydomain.com
ns2.mydomain.com
withow putting my site offline for too long..
what do I need to do first?

do you want me to post here any config file?

thank you falko

ps: I can give you my real domain names by PM if you want to.
Reply With Quote
  #6  
Old 20th June 2009, 12:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Take a look here:
http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
http://www.howtoforge.com/ispconfig_...domain_schlund
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 20th June 2009, 15:31
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks falko
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 19:52
DNS: Multiple IPs, want to setup a "private" nameserver on each IP for resellers bpmee Server Operation 8 17th September 2006 09:35
Can't change DNS options: "Your changes cannot be saved...item updated" For a day bpmee General 11 9th September 2006 22:04


All times are GMT +2. The time now is 15:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.