Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th June 2009, 13:56
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Server - Debian Lenny ISPConfig 3 - My config is ok?

Hi guys, I just wanted you to check if the config that I've made on my server is ok:

Quote:
[global]
webserver=apache
mailserver=postfix
dnsserver=mydns

[server]
auto_network_configuration=
ip_address=201.78.247.52
netmask=255.255.255.0
gateway=10.0.0.1
hostname=lenny.mmokidz.com
nameservers=ns1.mmokidz.com,ns2.mmokidz.com

[mail]
module=postfix_mysql
maildir_path=/var/vmail/[domain]/[localpart]
homedir_path=/var/vmail
mailuser_uid=5000
mailuser_gid=5000
mailuser_name=vmail
mailuser_group=vmail
relayhost=
relayhost_user=
relayhost_password=
mailbox_size_limit=0
message_size_limit=0

[getmail]
getmail_config_dir=/etc/getmail

[web]
website_basedir=/var/www
website_path=/var/www/clients/client[client_id]/web[website_id]
website_symlinks=/var/www/[website_domain]/:/var/www/clients/client[client_id]/[website_domain]/
vhost_conf_dir=/etc/apache2/sites-available
vhost_conf_enabled_dir=/etc/apache2/sites-enabled

[fastcgi]
fastcgi_starter_path=/var/www/php-fcgi-scripts/[system_user]/
fastcgi_starter_script=.php-fcgi-starter
fastcgi_alias=/php/
fastcgi_phpini_path=/etc/php5/cgi/
fastcgi_children=8
fastcgi_max_requests=5000
fastcgi_bin=/usr/bin/php-cgi

[jailkit]
jailkit_chroot_home=/home/[username]
jailkit_chroot_app_sections=basicshell editors extendedshell netutils ssh sftp scp groups jk_lsh
jailkit_chroot_app_programs=/usr/bin/groups /usr/bin/id /usr/bin/dircolors /usr/bin/lesspipe /usr/bin/basename /usr/bin/dirname /usr/bin/nano /usr/bin/pico

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th June 2009, 14:03
foxfirediego foxfirediego is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm... I'm trying to edit my DNS at my registrar, but it says 'connection refused'
using ns1.mmokidz.com
Reply With Quote
  #3  
Old 21st June 2009, 07:53
Tezux Tezux is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Why is there a dot after com?

ns1.mmokidz.com.

it should just be ns1.mmokidz.com

Get rid of the dots after the com(s) as that would be an invalid address

Maybe thats your problem? Maybe not but I thought it was worth mentioning
Reply With Quote
  #4  
Old 21st June 2009, 15:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

No, the dots are required.
There must also be a dot after mmokidz.com in the NS records.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd June 2009, 03:35
Tezux Tezux is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Oh , is that an ISPConfig thing to have the dots? I havent seen that before

Sorry foxfirediego, I have made it worse for you, good one Tezux
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd June 2009, 15:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Tezux View Post
Oh , is that an ISPConfig thing to have the dots?
No. Please take a look at http://www.howtoforge.com/traditional_dns_howto_p4
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd June 2009, 06:55
Tezux Tezux is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Thanks for that Falko, I wish I had found that tutorial a few months ago
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Server - Debian Lenny ISPConfig 3 - but some deb install problems tom HOWTO-Related Questions 1 19th June 2009 15:55
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 22:08
Host/Domainname change in: The Perfect Server-Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 2] edge HOWTO-Related Questions 2 23rd February 2009 19:17
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 22:53
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09


All times are GMT +2. The time now is 11:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.