Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th June 2009, 15:40
silviap silviap is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix, Dovecot, MySQL users - issue with SASL

Hello,

I installed on a CentOS 5 machine Postfix and Dovecot with MySQL users (I mainly followed this tutorial: http://wiki.dovecot.org/HowTo/Doveco...tfixAdminMySQL). This setup worked for me in the past, but now, I notice I can send emails out, but I cannot receive any.
In maillog I have:

postfix/smtpd: warning: SASL: Connect to private/auth failed: Connection refused
postfix/smtpd: fatal: no SASL authentication mechanisms
postfix/master: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 7632 exit status 1
postfix/master: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling

Any suggestions?
Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th June 2009, 13:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Did you install any updates recently?
Have you tried to restart Postfix and saslauthd? What's in your smtpd.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 17th June 2009, 13:22
silviap silviap is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, the server was updated recently (not by me). I restarted all the services, I even re-installed Postfix and Dovecot.
The /usr/lib/sasl2/smtpd.conf file had the following line:
pwcheck_method: saslauthd

The output for "saslauthd -v" is:
saslauthd 2.1.22
authentication mechanisms: getpwent kerberos5 pam rimap shadow ldap

I tried adding mech_list: plain login, but nothing happened.

Thank you for your help!
Reply With Quote
  #4  
Old 18th June 2009, 14:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by silviap View Post
Yes, the server was updated recently (not by me). I restarted all the services, I even re-installed Postfix and Dovecot.
Ok, then you have to rebuild Postfix with MySQL support.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Catchall and Forwarding not working simmo General 6 22nd March 2014 00:54
SASL Postfix MySQL issues Moten Server Operation 9 6th November 2008 00:00
SASL Authentical Error with Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL An atjensen11 HOWTO-Related Questions 2 7th June 2008 16:42
mysql whitelisting for 'Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL'? hnodine HOWTO-Related Questions 3 25th May 2007 21:57
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36


All times are GMT +2. The time now is 16:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.