Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 17th June 2009, 21:19
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Need advice on rearranging a server

I'm running two physical servers with two Xen virtual nodes on each of them. One is for load balancer and failover, the other is a LAMP server setup with ISPConfig 3. What I've decided to do is get rid of the load balancer/failover on it's own node. I want to just run heartbeat along with the LAMP server. My problem is, can I do that without having to reinstall ISPConfig, or worse, my whole server?

ISPConfig is now using the shared IP address of the load balancer, so I guess that I need to changes that to the local IP that I had for node the server was on. I'm going to be running at least three SSL certificates, and I have the public IP's for them already. I think I understand that I just add them to the server IP list in the ISPConfig interface? When I did that before it kept showing errors that there were no virtual servers for that IP address, so I hope the new setup will work easier. Do I also have to add extra local IP's to go with the public ones, or will ISPC only need the one local IP I have for it already?

If there's anything I'm missing about this, I would appreciate the advice before I take the plunge.

On a related question. When setting up SSL, I get that you generate the request, and use it to order your new certificate. When you get the certificate sent back it comes with the certificate, and a gd bundle. I assume the bundle goes into the SSL Bundle box, but does the issues certificate get pasted into the 'SSL Certificate' box? I ask this because when I went back to do this, something was already in the 'SSL Certificate' box. Also, do I set up a completely separate site for the SSL? What I mean is so there would be a regular site and a separate one for the SSL under the same domain.

Last edited by wxman; 18th June 2009 at 03:29.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2009, 16:38
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

I have this working for the most part. I didn't have to do much of anything to make it work. All I really did was change the server IP in the Ispconfig interface.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
procmail problem - mail delivery Lobanak Installation/Configuration 4 1st March 2009 22:24
Connection dropped by IMAP server gublym Server Operation 5 23rd January 2009 09:47
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.