#1  
Old 15th June 2009, 17:18
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix problems

Hi,

I have problems with Postfix on ISPConfig 3.0.1.3, OS is CentOS 5.3

Postfix won't send or recieve mail for any user.

Logs say this:

/var/log/maillog
Code:
Jun 15 19:12:33 srv1 postfix/master[11611]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 11628 exit status 1
Jun 15 19:12:33 srv1 postfix/master[11611]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Jun 15 19:13:33 srv1 postfix/smtpd[11888]: warning: xsasl_cyrus_server_get_mechanism_list: no applicable SASL mechanisms
Jun 15 19:13:33 srv1 postfix/smtpd[11888]: fatal: no SASL authentication mechanisms
Jun 15 19:13:34 srv1 postfix/master[11611]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 11888 exit status 1
Jun 15 19:13:34 srv1 postfix/master[11611]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
/var/log/messages
Code:
Jun 15 19:13:33 srv1 postfix/smtpd[11888]: sql_select option missing
Jun 15 19:13:33 srv1 postfix/smtpd[11888]: auxpropfunc error no mechanism available
Can anyone tell me what's wrong with this setup?

Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th June 2009, 17:43
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 927
Thanks: 16
Thanked 261 Times in 208 Posts
Default

Did you strictly follow the perfect setup howto for your distribution?
It seems that you didn't setup the sql authentication correctly.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th June 2009, 17:57
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I did, and also I tried running update.php to rewrite config files, but nothing has changed...
Reply With Quote
  #4  
Old 16th June 2009, 14:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,011
Thanks: 826
Thanked 5,378 Times in 4,225 Posts
Default

Looks as if the mysql bindings for sasl are missing. Maybe you used some packages from another repository. Please seek for a package on your server that has mysql and sasl in its name.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 16th June 2009, 17:04
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I guess this is it:


[root@srv1 ~]# rpm -qa | grep sasl
cyrus-sasl-sql-2.1.22-4
cyrus-sasl-devel-2.1.22-4
cyrus-sasl-lib-2.1.22-4
cyrus-sasl-2.1.22-4

[root@srv1 ~]# rpm -qa | grep mysql
perl-DBD-mysql-4.011-1.el5.rf
php-mysql-5.1.6-23.2.el5_3
mysql-server-5.0.45-7.el5
mysql-5.0.45-7.el5
mysql-devel-5.0.45-7.el5
courier-authlib-mysql-0.62.1-1
mydns-mysql-1.1.0-1
Reply With Quote
  #6  
Old 16th June 2009, 17:06
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and:

[root@srv1 ~]# rpm -qa | grep sql
perl-DBD-mysql-4.011-1.el5.rf
php-mysql-5.1.6-23.2.el5_3
php-mssql-5.1.6-15.el5.centos.1
cyrus-sasl-sql-2.1.22-4
python-sqlite-1.1.7-1.2.1
postgresql-libs-8.1.11-1.el5_1.1
mysql-server-5.0.45-7.el5
sqlite-3.3.6-2
mysql-5.0.45-7.el5
mysql-devel-5.0.45-7.el5
courier-authlib-mysql-0.62.1-1
mydns-mysql-1.1.0-1
postgresql-8.1.11-1.el5_1.1
postgresql-devel-8.1.11-1.el5_1.1
Reply With Quote
  #7  
Old 17th June 2009, 13:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in your smtpd.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 17th June 2009, 18:12
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
[root@srv1 lib]# more /usr/lib/sasl2/smtpd.conf 
pwcheck_method: authdaemond
log_level: 3
mech_list: PLAIN LOGIN
authdaemond_path:/var/spool/authdaemon/socket

Thank you.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th June 2009, 14:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
uname -a
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 18th June 2009, 15:29
BHGR BHGR is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Code:
[root@srv1 ~]# uname -a
Linux srv1.domain.com 2.6.18-128.1.1.el5.028stab062.3 #1 SMP Sun May 10 18:54:51 MSD 2009 i686 i686 i386 GNU/Linux
The machine in OpenVZ VPS with CentOS 5.3.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix not responding to telnet CarbonCopy Server Operation 6 8th May 2009 05:39
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 11:14
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36


All times are GMT +2. The time now is 12:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.