#1  
Old 9th June 2009, 14:58
sfimedia sfimedia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ssl problem

I have tried to setup ssl one one of my domains through the ispconfig cp but could not do it for some reason. I am sure I set up ssl at the installation but cannot rememeber athough I do go through https to get to the admin area so I assumed it was there somewhere.

Anyway I reinstalled mod_ssl etc. Everything is fine but when I go to https on any of my sites I get the centos test screen. I assume since I installed after ispconfig, ispconfig does not recogonise it.

So in short what do I need to do to get https working on an individual domain basis through ispconfig? ie when I check ssl in admin.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th June 2009, 09:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,804
Thanks: 840
Thanked 5,613 Times in 4,424 Posts
Default

You have to enable ssl in the site settings of the isponfig site were you want to use ssl and then create a ssl cert in ispconfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th June 2009, 11:19
sfimedia sfimedia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If I installed mod_ssl after ispconfig would this overwrite any files or setup a generic ssl system outside ispconfig. Every site whether ssl is checked in the site admin has https coming up with the apache test page but cannot see any of the domain pages.
Reply With Quote
  #4  
Old 10th June 2009, 17:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

What's the output of
Code:
ifconfig
, and what's in Vhosts_ispconfig.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th June 2009, 20:09
sfimedia sfimedia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

vhost details for the secure domain

#
######################################
# Vhost: www.xxxxx.uk:80
######################################
#
#
<VirtualHost 87.106.63.85:80>
ServerName www.xxxxx.uk:80
ServerAdmin webmaster@xxxx.uk
DocumentRoot /var/www/web24/web
ServerAlias xxxx.uk secure.xxxx.uk
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
Alias /cgi-bin/ /var/www/web24/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web24/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
php_admin_flag safe_mode Off
<IfModule mod_ruby.c>
<Directory /var/www/web24/web>
Options +ExecCGI
</Directory>
RubyRequire apache/ruby-run
#RubySafeLevel 0
<Files *.rb>
SetHandler ruby-object
RubyHandler Apache::RubyRun.instance
</Files>
<Files *.rbx>
SetHandler ruby-object
RubyHandler Apache::RubyRun.instance
</Files>
</IfModule>
<IfModule mod_python.c>
<Directory /var/www/web24/web>
Options +Indexes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride Indexes AuthConfig Limit FileInfo
Order allow,deny
allow from all
AddHandler mod_python .py
PythonHandler mod_python.publisher
PythonDebug On
</Directory>
</IfModule>
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
Alias /error/ "/var/www/web24/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web24/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web24/user/$1/web/$3
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
RewriteRule .* - [F]
</IfModule>
</VirtualHost>
#
#

ifconfig settings


eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:30:05:F7:7C0
inet addr:87.106.63.85 Bcast:87.106.63.85 Mask:255.255.255.255
inet6 addr: fe80::230:5ff:fef7:7cd0/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:25264954 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:12384927 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:3849587283 (3.5 GiB) TX bytes:2415340702 (2.2 GiB)
Interrupt:23 Base address:0xc000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:54985 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:54985 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:4997349 (4.7 MiB) TX bytes:4997349 (4.7 MiB)

Last edited by sfimedia; 10th June 2009 at 20:11.
Reply With Quote
  #6  
Old 11th June 2009, 18:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

I don't see an SSL vhost in Vhosts_ispconfig.conf...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 11th June 2009, 18:28
sfimedia sfimedia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

exactly, any idea why? I go into the ispconfig admin area using https but nothing appear on the domains once I check checkbox ssl.
Reply With Quote
  #8  
Old 11th June 2009, 18:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
? Are there any warnings in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
Do you get any errors when you run
Code:
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 11th June 2009, 21:27
sfimedia sfimedia is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

right I have the secure server working and picking up the files within the domain I need to have it working on, the problem is my other domains not related to this domain are also showing these files. So for instance if the https://domain1.co.uk/index.php is great and what I want. But my other accounts ie https://domain2.co.uk/index.php is showing up the with the site files from domain1 as is all the other https domains not using http though thankfully.

Any ideas?? How I can stop https working on the other domains.

Thanks in advance
Reply With Quote
  #10  
Old 12th June 2009, 17:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,748 Times in 2,579 Posts
 
Default

Can you post your Vhosts_ispconfig.conf again?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 11:49
Problem getting squirrelmail to work with SSL (https) jkarlsen Installation/Configuration 3 6th October 2008 20:40
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 09:04
SSL for virtual hosts on one certificate rbartz Tips/Tricks/Mods 8 20th November 2007 18:59
problem with SSL / recycle bin cappeonghe General 9 6th August 2006 10:38


All times are GMT +2. The time now is 06:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.